Ap-representantene Martin Henriksen, Eva Kristin Hansen og Torstein Tvedt Solberg kommer snart til Mo med den populære podcasten "Frihet, likhet, podcast".

– Det meste i dette landet skjer utenfor Oslo-bobla

Skrevet av Redaksjonen
06.08.2018 15:22 - OPPDATERT 07.08.2018 07:01

Tre stortingsrepresentanter kommer til Mo med en av de raskest voksende politiske podcastene, «Frihet, Likhet, Podcast».

Våren 2018 startet Stortingsrepresentantene Martin Henriksen, Torstein Tvedt Solberg og Eva Kristin Hansen, alle fra Arbeiderpartiet, opp podcasten som gir et lite innblikk i hverdagen til de som er valgt inn i nasjonalforsamlingen.

Mandag 20. august kommer de til Mo i Rana, hvor de vil ha liveinnspilling på teaterkaféen, fra klokka 19.

Åpent for spørsmål

I podcasten letter de tre stortingsrepresentantene på sløret, snakker om politikk uten talepunkter og har det artig. Podcasten har vært en umiddelbar suksess, og nå reiser de til Rana for å møte spennende gjester og å svare på spørsmål fra publikum.

– Det meste i dette landet skjer utenfor Oslo-bobla, og virkeligheten ser ofte annerledes ut fra andre steder enn Akersgata. Så vi gleder oss til å høre hva nordlendingene i Rana er opptatt av, og dele noen av våre tanker om den politiske situasjonen, sier de tre representantene, som selv har bakgrunn utenfra Oslo; Hansen er fra Trøndelag, Henriksen fra Troms, og Tvedt Solberg er fra Rogaland.

– Snakker som vanlige folk

Peter Eide Walseth gleder seg til et befriende politisk møte i teaterkaféen. Foto: Roger Marthinsen

Nestleder i Rana Arbeiderparti, Peter Eide Walseth gleder seg.

– Når politikere snakker bruker de ofte et språk som er vanskelig. Det gjør ikke Eva, Martin og Torstein. De snakker som vanlige folk. Og det gjør at dette kan bli et spennende arrangement for alle som er litt interessert i politikk. Du trenger ikke å ha studert statsvitenskap eller være medlem av et politisk parti for å komme. Du trenger bare å være litt nysgjerrig, sier Walseth.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.