– Det skal bli godt med en dag til å nullstille

Skrevet av Roger Marthinsen
06.12.2018 16:01 - OPPDATERT 06.12.2018 16:11

Skuffende verdenscup-start for Emilie Ågheim Kalkenberg – endte på 84. plass.

– Jeg må ta meg tid til å skyte også, sa en skuffet Emilie Ågheim Kalkenberg til NRK, etter at hun med seks bom og like mange tilleggsminutter endte helt nede på 84. plassen i dagens verdenscup-åpning i skiskyting.

Hun oppsummerte egen innsats på normaldistansen i Pokljuka som svært skuffende, og forklarte at hun først og fremst var altfor stresset på standplass. Det resulterte i seks bom, fordelt på én på første skyting, tre på andre og to bom på siste skyting.

I mål Ågheim Kalkenberg var 7:04,8 bak vinneren, ukarinske Yuliia Dzhima. Mens Kalkenberg hadde seks tilleggsminutter hadde gullvinneren ingen, så forskjellen i langrennstid var dermed litt over minuttet. Med andre ord er det rimelig åpenbart at det var på standplass Kalkenberg sviktet i dag.

Neste verdenscuprenn er sprint kommende lørdag. 

– Det skal bli godt med en dag imellom for å nullstille seg etter dette, sa en skuffet Ågheim Kalkenberg til NRK rett etter at hun var kommet i mål. 

Det er nok flere av de norske som vil revansjere seg lørdag, etter en verdenscupåpning der man ikke finner en eneste norsk utøver blant de 20 beste. Marthe Olsbu Røiseland ble Norges beste med en 21. plass.

Heller ikke i herrenes åpning ble det noen stor norsk dag. Her ble Johannes Thingnes Bø Norges bestemann på 7. plass.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.