Illustrasjonsfoto

Styret ønsker avløsning

Skrevet av Roger Marthinsen
13.02.2020 16:58

Human-Etisk Forbund Nord-Helgeland lokallag trenger flere frivillige for å drifte lokallaget.

– Vi har årsmøte om to ukers tid og står overfor to reelle valg med de frivillige vi har med oss nå. Enten legge ned hele lokallaget og med det det lokale engasjementet i seremonier og småarrangementer som lokallaget driver, eller fryse styret i et år. Fryser vi styret, blir vår økonomi «frosset» og regninger blir sendt til regionslaget. På den måten mister vi ikke midler og ordninger, sier styremedlem hos Human-Etisk Forbund Nord-Helgeland lokallag, Ida Svemo Hiller.

Human-Etisk Forbund Nord-Helgeland lokallag har per nå rundt 512 medlemmer, fordelt på kommunene Rana, Hemnes, Nesna, Lurøy, Træna og Rødøy. Laget arrangerer Humanistisk navnefest, konfirmasjon, foredrag og juleverksted. Lagets seremonier for å markere livshendelser har blitt svært populært de siste årene, og det er mange som benytter seg av tilbudet uten å være medlem.

Dette synes dagens styre, som består av syv personer, er flott. Men nå ønsker styremedlemmene, som alle har vært aktive i lokallaget i mange år, nye folk inn.

– Vi kjenner på at det er både viktig og det beste for lokallaget om det kommer inn nye i styret. Lokallaget opplever rett og slett en frivillighetsslitasje, sier Lars Sivert Larsen.

Minimumskravet for et styre består av en leder, en kasserer og et styremedlem. Nå håper Hiller og Larsen at det kommer mange engasjerte og frivillighetstørste medlemmer på årsmøtet som arrangeres på Rana ungdomsskole avdeling Mo, onsdag 26. februar.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.