–⁠  Det var helt selvsagt å ta turen til Mo Industripark

Fredag fikk Mo Industripark besøk av Høyres nestleder Henrik Asheim og Høyres ordførerkandidat i Rana Anita Sollie.


De lot seg imponere av verdens første karbonfangstpilot for smelteverk og industriveksten i kommunen, ifølge et presseskriv fra Høyre.

– Da jeg fikk nyss i at verdens første karbonfangstpilot for smelteverkindustrien var på plass i Mo Industripark var det helt selvsagt å ta turen for å lære mer. Vi har en enorm jobb foran oss med å kutte klimagassutslipp samtidig som vi tar vare på og utvikler industrien vår her hjemme. Det at vi tar plass i kappløpet med å utvikle teknologi og kompetanse for å kutte utslipp er utrolig viktig, sier Høyres nestleder Henrik Asheim etter omvisningen.

Høyres ordførerkandidat Anita Sollie har store ambisjoner på vegne av kommunen.

– Vi har et stort potensial for å skape flere nye arbeidsplasser og være en viktig del av det grønne skiftet. Vi har spennende jobber, vi har et næringsliv i vekst og vi trenger at flere kloke hoder og praktiske hender ser at Rana er et sted for hele familien med spennende og trygge jobber, gode barnehager og skoler og et lokalsamfunn hvor vi har det fint i lag, sier Sollie.

For at bedriftene i Mo Industripark skal kunne vokse og skape større verdier for hele samfunnet trenger de mer arbeidskraft med riktig kompetanse. Mo Industripark fortalte at de jobber med å sørge for god tilgang på utdanning som sikrer dem nettopp den kompetansen de trenger. 

–  Utdanning er ikke lengre noe du gjør på fulltid på et campus mens du bor på en studentbolig. Derfor må vi sørge for at det finnes fleksible og desentraliserte utdanningstilbud som er tilpasset det behovet arbeidslivet har slik at vi klarer å kvalifisere enda flere til morgendagens jobber, sier Asheim.

****

 ***

****