"Det virker som om Nord universitet har glemt oss, eller rett og slett ikke bryr seg om oss Nesna-studenter"

– Kjære Nord Universitet, med disse tilstandene hvordan mener dere at vi studenter skal kunne overleve denne overgangen, spør skriver Henriette Pålsdatter Buschmann Hågensen.

---------------

Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdning.     

---------------

Nord universitet! Hvordan mener dere at vi skal kunne overleve?

Jeg var en av barnehagelærer studentene som skulle bli det siste kullet som ble tatt inn ved Nord Universitet Nesna og klassen min vil bli tvangsflyttet til Mo i Rana, høsten 2022. 

Per dags dato betaler vi 1.900 kroner for en hybel med kjøkken og eget bad på Nesna for fire netter. Siden det er kjøkken kan man også ha et matbudsjett på 500 kroner pr stykk, og vi har gratis parkering. Dette vil da tilsi at vi betaler rundt 2.400 kroner for å bo på Nesna. 

Da vi begynte studiet ble vi fortalt at det fantes nye studenthybler og at det var mange hybler man kunne leie i Rana. Vi ble lovet gull og grønne skoger. Jeg kommer fra Helgeland og har selv bodd i Rana i en periode og vet at det ikke er så mange hybler til leie. For en liten stund siden ble vi fortalt at disse hyblene som de hadde snakket om ikke kom til å bli tilgjengelig for oss deltidsstudenter, men bare heltidsstudenter. De kunne også da fortelle at hotellene bruker å ha fine tilbud for oss.

På Nord universitet sine sider er det opplyst om seks hoteller. Helma hotell, Meyergården, Fjordgården, Ole tobias, Svartisen og Toranes. Jeg skal ikke sitte og skrive om alle seks hotellene, men jeg kommer til å skrive om det dyreste hotellet og det billigste i form av pris pr natt.   

Helma hotell tilbyr frokost, kveldsmat og gratis parkering inkludert i prisen på 1190 kroner natten. Dette tilsvarer 4.760 kroner for fire netter. Siden det ikke er et eget kjøkken der, må man ut på byen å spise. En total pris her vil da kunne bli 5.885 kroner uken. Hvilken student har råd til slik luksus? 

Det billigste alternativet er Toranes overnatting. De tar 475 kroner natten som tilsier 1900 kroner uken. Dette i seg selv er helt greit, men man kan vel ikke leve uten mat? På denne overnattingen er det ikke frokost eller kveldsmat inkludert i prisen. Der finnes et lite kjøkken som man må dele på og dermed kan vi tenke oss 500 kroner på mat den uka. Det tilsier en pris på 2400 kroner. Parkering er ca. 16 kroner timen, og totalsummen blir da 3040 kroner for fem dager på skolen. 

[annonse]
Hvordan mener dere at vi skulle kunne ha råd til dette? Jeg har ikke tenkt på at vi kanskje vil ha en kaffe eller noen mellommåltider som kunne forekomme. Jeg har heller ikke tenkt på kostander i reising frem og tilbake fra samlingsuken. 

Det ble sagt at de ikke kunne flytte oss over til Rana dersom kvaliteten gikk ned. Dette har da forårsaket at lærerne våre har sluttet i studieløpet vårt. Vi var en stund uten kullansvarlig og studieleder. Går ikke dette under kvalitet? Som det er nå går kvaliteten vår ned for hvert semester, og prisene bare stiger. Har dere ikke et bedre tilbud for oss? Vi mister lærere og det var en lang tid der vi ikke visste hvem vi skulle henvende oss til dersom det var noe. Som student føler jeg at jeg får lite til ingen informasjon angående dette og det virker som om Nord universitet har glemt oss, eller rett og slett ikke bryr seg om oss «Nesnastudenter». 

Så kjære Nord Universitet, med disse tilstandene hvordan mener dere at vi studenter skal kunne overleve denne overgangen? 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.