SYV EKSTRA SETER I KOMMUNESTYRET: – Vi har tredoblet resultatet fra forrige valg og sitter nå med syv personer i kommunestyret. Det er ingen tvil om at de politiske debattene vil bli annerledes enn de var tidligere, sier lokallagsleder for Rana Senterparti, Hilde Lillerødvann. Foto: Silje-Tamara Rojas

– Dette er jo et historisk resultat

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
10.09.2019 00:03 - OPPDATERT 10.09.2019 14:58

Rana Senterparti vinner valgkretsen Gruben med 34 prosent oppslutning. Likevel tror ikke førstekandidat, Johan Petter Røssvoll at styrkeforholdene vil endres, men fintellingen gjenstår.

Champagnen sprettes i restauranten Til Elise hvor Rana Senterparti avholder valgvake under kommunevalget 2019. Hundre prosent av stemmene i Rana er telt opp og siste valgkrets Gruben er inne.

Senterpartiet ligger nå med 29,3 prosent oppslutning i Rana, med Arbeiderpartiet rett under på 29,0 prosent. 

Senterpartiet vinner valgkretsen Gruben med 34 prosent oppslutning. 

– Det er veldig veldig bra. Veldig trivelig å få et slikt tilslag i denne bydelen. Dette er et område vi tradisjonelt sett ikke har stått sterkt, men som vi nå ser at vi står veldig sterkt. Vi er veldig spent på fintellingen, men styrkeforholdet vil ikke endres, det ser ut vi tar stemmer fra de vi skal samarbeide med, så man kunne håpet at ting var annerledes. Nå skal det likevel fintelles, men alt i alt må vi være veldig fornøyd med resultatet som nå er fremkommet. Folket har talt så nå er det finjusteringen som kan forandre, men det er klart det hadde vært fint å havne ved roret, sier førstekandidat, Johan Petter Røssvoll. 

Lokallagsleder, Hilde Lillerødvann er svært glad for resultatet så langt i valget. 

– Dette er jo et historisk resultat. Vi har tredoblet resultatet fra forrige valg og sitter nå med syv personer i kommunestyret. Det er ingen tvil om at de politiske debattene vil bli annerledes enn de var tidligere. Det var det vi ønsket hele tiden, rom til å drive mer politikk fra Senterpartiet, sier Lillerødvann. 

Hun er i likhet med Røssvoll spent på fintellingen av stemmer som nå fortsetter gjennom natten. 

– Vi vet jo ikke hva det endelige resultatet blir, likevel er vi fornøyd med slike tall, avslutter Lillerødvann før partiet forlater sin valgvake ved matdestinasjonen Til Elise og drar inn til sentrum og Chroma. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.