Foto: Anne May Knudsen

DIREKTE Vil flytte alle kreftoperasjoner vekk fra Helgeland

Helse Nord-direktøren har innkalt til styremøte – vil ikke at Helgelandssykehuset skal utføre kreftoperasjoner.

Helse Nord skal i dag gjennomføre et styremøte der "Tarmkreftkirurgi – Helgelandssykehuset HF" er eneste sak på sakslista.

Og i går kveld ble det kjent at Helse Nord-direktør Cecilie Daae mener konfliktene innad i Helgelandssykehuset er så store, at hun anbefaler at alle tarmkreftoperasjoner – inntil videre – ikke skal samles utføres Mo i Rana, men flyttes ut av Helgeland og til Nordlandssykehuset i Bodø.

Styremøtet, som gjennomføres digitalt, starter klokken 10:00 og vil bli streamet direkte her på Rana No.

Helse Nord har også innkalt Helgelandssykehuset til foretaksmøte, samme dag. Dette ble kjent i går, rett i forkant av at Helgelandssykehuset gjennomførte et ekstraordinært styremøte mandag ettermiddag. Tema for dette styremøtet var tarmkreftkirurgisaken og beslutningen om at det ikke skal utføres  tarmkreftoperasjoner ved Helgelandssykehuset Sandnessjøen før tidligst uke to neste år, og at alle operasjoner inntil da skal gjennomføres ved sykehuset i Mo i Rana

---------------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.