Direktør forlater Helgelands-sykehuset

Skrevet av Roger Marthinsen
29.06.2020 14:41 - OPPDATERT 29.06.2020 15:03

– Jeg kunne ikke si nei, sier enhetsdirektør Siri Tau Ursin om tilbudet om å bli direktør i Finnmarkssykehuset.

Siri Tau Ursin (57) er ansatt som ny direktør for Finnmarkssykehuset HF. Hun slutter dermed som enhetsdirektør for de prehospitale tjenestene i Helgelandssykehuset. 

Dette er klart etter at styret i Finnmarkssykehuset HF hadde et ekstraordinært styremøte i dag, der Siri Tau Ursin ble ansatt i stillingen.

Ursin forlater Helgelandssykehuset, som hun kom til i høst, den 1. september.

– Jeg ble veldig godt mottatt på Helgeland av flotte og dyktige medarbeidere, og har en veldig spennende jobb som jeg trives veldig godt i, men jobben som administrerende direktør i Finnmarkssykehuset er en av de mest spennende jobbene i Helse-Norge. Det kunne jeg ikke si nei til, sier Siri Tau Ursin, som betegner jobbyttet som å gå fra en drømmejobb til en annen.

– Helgelandssykehuset står foran store og krevende utfordringer. Samtidig må jeg si at de som får være med på å forme det nye Helgelandssykehuset er heldige. Her er alle muligheter til å være kreative og nytenkende og lage en framtidsrettet spesialisthelsetjeneste til beste for befolkningen på Helgeland, sier Siri Tau Ursin.

Administrerende direktør i Helglandssykehuset, Hulda Gunnlaugsdottir, beklager at Helgelandssykehuset nå mister en svært kompetent leder.

– Siri Tau Ursin har utrettet mye på kort tid som enhetsdirektør for de prehospitale tjenestene våre. Jeg forstår Siri meget godt når hun nå takker ja til jobben i Finnmarkssykehuset, og ønsker henne lykke til. Jeg ser fram til å få henne som direktørkollega i Helse Nord, sier Gunnlaugsdottir.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.