Foto: Roger Marthinsen

DN-kommentator: Nord universitet bør bli høyskole

Skrevet av Markus André Jensen
11.01.2019 10:56

Dagens Næringslivs kommentator Eva Grinde mener man heller burde lagd gode, korte utdanningsløp innen profesjonene.

Dagens Næringslivs kommentator Eva Grinde mener Nord universitet bør si fra seg statusen og heller satse hardere på å utdanne folk til profesjonene.

I dag tar minister for høyere utdanning og forskning, Iselin Nybø, turen til universitetets styremøte. Der vil hun få en oppdatering på kampen for å beholde universitetsstatusen, som er under press på grunn av det som oppfattes som dårlig kvalitetsarbeid og manglende kvalitet i doktorgradsprogrammene til Nord universitet. 

I en kommentar publisert torsdag skriver Grinde dette: 

"Midt i dette står Nord universitet og bruker uforholdsmessig mye ressurser på doktorgrader og masterprogrammer i håp om å beholde universitetstittelen. Den burde de i stedet gladelig si fra seg og heller konsentrere seg om å lage gode, korte utdannelsesløp innen profesjonene, samt tilby høyere grader der de naturlig springer ut av den faglige virksomheten."

Hun mener også at fusjonen mellom Nord universitet og høgskolene i Nesna og Nord-Trøndelag var uheldig. 

– Det var ikke rakettforskning å forutse at nyskapningen ville slite alvorlig med å oppfylle kravene til å bli universitet, skriver Grinde. 

Foruten en presset universitetsstatus, har det også stormet rundt Nord universitets styre i det siste. 

Enden på den visa blir at styret blir sittende to år lenger enn det egentlig skulle, etter alle solemerker. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.