Dobler sommerjobb-tilbudet for unge til to millioner

Skrevet av Redaksjonen
11.04.2019 09:03

– Det kan for mange være avgjørende for å få prøvd seg i sin første jobb, påpeker Oda Regine Elvenes i Ungdommens fylkesråd.

Fylkesråd for økonomi, Knut Petter Torgersen dobler sommerjobb-tilskuddet. Oda Regine Elvenes i Ungdommens fylkesråd mener dette er svært viktig.
Fylkesrådet får gode ord fra Ungdommens fylkesråd når de sørger for to millioner kroner til sommerjobb for ungdom.

– For mange ungdommer er dette deres første møte med arbeidslivet. Det kan være med på å forme utdanningsretningen for mange, argumenterer Oda Regine Elvenes i Ungdommens fylkesråd.

Går på topp

Torgersen er enig i at det er viktig for ungdommene. Han påpeker at det i tillegg kan være et viktig virkemiddel for rekruttering til de ulike yrkene.

– Her får ungdommer prøve seg eksempelvis i omsorgsektoren. Som en ekstra ressurs på topp, kan de være med på å heve kvaliteten til omsorgstjenestene ute i kommunene, utdyper Torgersen.

Første sommerjobb

Sommerjobbtilskuddet tildeles kommunene etter søknad. Kommunene bruker så tilskuddet for å gi ungdommer i sin kommune mulighet for sin første sommerjobb.

– Dette er jo midler som kommer i tillegg til de vanlige behovene for sommervikarer. Det kan for mange være avgjørende for å få prøvd seg i sin første jobb, påpeker Oda Regine Elvenes.

Bør være fast i budsjettet

Ungdommens fylkesråd mener tiltaket er godt. Elvenes oppfordrer fylkesråden for økonomi til å legge dette tilskuddet fast inn i budsjettet.

– Sommerjobbtilskuddet har vært praksis i mange år nå. Men det blir litt for uforutsigbart når det ikke ligger fast inne i budsjettet. Det bør fylkestinget gjøre noe med, avslutter Oda Regine Elvenes.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.