Lørdag 9. juni arrangerer prost Karianne Egeberg Gullfjell og Kirken i Rana for første gang drop in-dåp. Foto: Roger Marthinsen

Klar med drop in-dåp

Av Roger Marthinsen
10.05.2018 21:00 - OPPDATERT 11.05.2018 09:45

– For mange kan det være en terskel i seg selv, at dåpen skal være et stort arrangement. Vi ønsker å senke den terskelen, sier prost Karianne Egeberg Gullfjell.

Lørdag 9. juni arrangeres for første drop in-dåp, i kirken i Rana. Tilbudet er åpent for absolutt alle som ønsker å bli døpt.

– For den som ikke ble døpt som barn, kan veien til døpefonten virke lang. Kirken i Rana vil gjøre det enklere å bli døpt, enten du er ung eller gammel, sier prost i Indre Helgeland, Karianne Egeberg Gullfjell.

Senke terskelen

– Mange voksne som ikke er døpt men ønsker å bli det, kan føle at det aldri passer. Andre lar være på grunn av at man synes det er et press, at det forventes at det skal følge så med rundt en dåp. Med dette tar vi dåpen helt ned til det å bli døpt, helt enkelt, sier Gullfjell, som sier at noe av bakgrunnen for at Kirken arrangerer drop in-dåp, er at man ønsker å senke terskelen for dem som synes at det kan være vanskelig, eller at dåpen synes som et for omfattende "arrangement".

– Det betyr at man kan komme som man er, alene eller sammen med andre, uten avtale og uten annen forberedelse enn at man har bestemt seg for å døpes. Her kan også foreldre komme med barn i alle aldre til dåp, sier prosten.

Møt opp, bli døpt

Dersom man ønsker å benytte anledningen til enten selv å bli døpt, eller vil døpe sitt barn, møter man opp i Mo kirke mellom klokken 13 og 16, lørdag 9. juni. Der blir man registrert, og så gjennomfører man en liten samtale med en av prestene som er til stede, der man gjennomgår det som skal skje.

– Selve dåpen vil finne sted i kirkerommet, uten andre enn de involverte til stede. Og så blir det blir mulighet for en kopp kaffe eller saft etter dåpen.  

– Og som alt i Kirken, er dåpen helt gratis, sier prost Karianne Egeberg Gullfjell.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.