Foto: Sondre Skjelvik

"Du er nå i ferd med å miste den støtten du måtte ha hatt i Rana"

Skrevet av Haakon Nordbakken, Per Waage, Kjell-Arne Odden
19.11.2020 13:20 - OPPDATERT 19.11.2020 17:00

– Ikke undervurder kraften i at de tilsatte på sykehuset i Rana, som har støttet og vært lojale mot deg i tykt og tynt, nå vil kunne føle at du vender dem ryggen, skriver Haakon Nordbakken, Per Waage og Kjell-Arne Odden i et åpent brev til sykehusdirektør Hulda Gunnlaugsdottir.

--------------------

Dette er et innlegg skrevet ekstern skribent. Innhold i debatt-, meningsinnlegg og kronikker gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger.  

--------------------

ÅPENT BREV TIL HULDA

Vi er ganske så sikker på at vi har svært mange med oss når vi mener Helgelandssykehuset under din administrative ledelse har utviklet seg i helt feil retning. Siste skudd på stammen er at du har krevd at den medisinske fagsjefen skal si opp, fordi hun har gitt opplysninger til Statens Helsetilsyn som er korrekt og som helsetilsynet mener er relevant. Det er absolutt ingen oppsigelsesgrunn etter arbeidsmiljøloven. At fagsjefen angivelig skal ha glemt å kopiere deg og medisinsk direktør på mailen er ikke en gang en tjenesteforsømmelse som fortjener en muntlig påpakning, langt mindre en irettesettelse. At du i tillegg inngår en avtale om fratredelse og deretter bryter denne avtalen betyr at fratredelsen/oppsigelsen ikke er gyldig.

Dette er en lederatferd fra din side som påfører Helgelandssykehuset utgifter til advokater, penger som i stedet skulle ha gått til pasientbehandling. Det kalles på godt norsk for misbruk av Statens midler.

Dette er noe du gjør i håpet om å tekkes miljøene i Sandnessjøen. Denne tilpasningen fra din side har blitt mer og mer åpenbar for alle som har fulgt litt med. Det du sannsynligvis ikke skjønner er at det hjelper ikke. Det miljøet har i lang tid jobbet aktivt med sikte på å få deg fjernet som adm direktør for Helgelandssykehuset koste hva det koste vil. Du har ingen støtte der ute og vil heller aldri få det. Du er nå i ferd med å miste den støtten du måtte ha hatt i Rana.

Din lederatferd kommer i et merkelig lys ut fra de mer enn 20 såkalte varslingssakene som er dømt nord og ned rent juridisk. Dette er meget omfattende dokumentert i flere rapporter fra eksterne rådgivere for Helgelandssykehuset. «Varslingene» var falske uten noe reelt innhold og inneholdt grove beskyldninger mot medarbeidere i din ledergruppe. Du har ikke mestret å sette ned foten overfor disse varslingsmiljøene. «Varslerne» går fri for enhver kritikk så langt. Denne saken kunne vært ordnet opp i for lengst. Det har du ikke fått til. Mestringsproblemene er åpenbare. At denne saken har kostet Helgelandssykehuset 3-4 millioner kroner er vel kjent og en del av historien.

Du har nå bare en ting å gjøre. Kryp til korset. Innrøm at du har gjort deg helt bort. Kom med en uforbeholden unnskyldning overfor den medarbeider som har gjort jobben sin og ikke gjort noe galt.

Med en smule analytisk kompetanse er det lett å finne ut av hva som har skjedd. En journalist i Helgelands Blad fikk innsyn i den nevnte e-post til Statens Helsetilsyn. Denne e-posten er fra september. Det ble laget en omtale av det og lagt ut på avisens webside ca klokken 13:30 onsdag 18. november, og korrigert en halv times tid etterpå. Så gikk det vel tre timer, så slapp avisene nyheten om at Ida Bukholm hadde sagt opp.

[annonse]
Oppsigelsen er ikke gyldig fordi du sviktet på oppløpssiden. Det blir en bratt oppoverbakke for deg når du skal gjenreise din image og troverdighet nord for fjellet.

Slutt å dolke dine medarbeidere i ryggen. Ikke undervurder kraften i at de tilsatte på sykehuset i Rana, som har støttet og vært lojale mot deg i tykt og tynt, nå vil kunne føle at du vender dem ryggen og således svikter grovt. 

---------------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.