Kristoffer Einvold (f.v.), Robert Espen Karlsen og Frank Engan i Ren By sammen med Helene Berg Sørensen (t.h.) og Gerd Dreyer Larsen.

Du kan bidra til en renere by: – En utrolig viktig jobb

For bare 250 kroner måneden kan du være med å lønne arbeiderne som vil gjøre byen vår litt vakrere.

I dag var hele syv arbeidere i sving gjennom Kirkens bymisjon, og deres prosjekt Ren By. Dette er rekord siden prosjektet startet opp i mai i år. 

– De som arbeider i Ren By gjør en fantastisk innsats og får utrolig god respons på ryddejobben som blir gjort, så dette er virkelig vinn-vinn, sier Helene Berg Sørensen i Kirkens bymisjon, som i dag var ute i gatene sammen med blant andre Kristoffer Einvold, Robert Espen Karlsen og Frank Engan, som alle jobber i Ren By.

– Vi opplever å bli mottatt positivt overalt, og at folk er veldig glade over vår innsats for å holde byen ren, sier Robert.

Hver torsdag og fredag er Ren By ute og plukker søppel i gatene.

– Noen ganger er der mer enn andre ganger, men det er alltid en god del. I det siste har vi blant annet funnet mye knust glass, og det er jo veldig greit å få opp før barn eller dyr er og peller borti det, fortsetter han. 

Leder i Kirkens Bymisjon, Gerd Dreyer Larsen, er stolt over innsatsen som blir gjort for et vakrere og renere Mo i Rana. Hun forklarer at arbeiderne blir lønnet gjennom en abonnementsordning, der hver enkelt bedrift kan gi 3000 kroner i året, eller 250 kroner måneden.

– De som er med på ordningen får et oblat som viser at de er med på å støtte en renere by, og vi vil selvfølgelig også være innom jevnlig for å sørge for at det ser pent ut rundt bedriften, sier Gerd.

– Vi har foreløpig ikke så mange abonnenter, men vi har heller ikke gått så bredt ut, før nå. De som ønsker å være med på dette, oppfordres til å ta kontakt, fortsetter hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Helene Berg Sørensen og Gerd Dreyer Larsen i Kirkens Bymisjon.  

Hun er spent på vinterhalvåret, og hvordan de skal løse utfordringene som blir å oppstå da.

– Vi har aldri ryddet by om vinteren, så det vil jo vise seg om vi kommer frem med vognene blant annet. Vi skal nok uansett klare å finne noen greie løsninger for å fortsette innsatsen. Det er en utrolig viktig jobb som blir gjort, sier Gerd Dreyer Larsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.