Nina Beck og pappa Kurt Røvassmo i full gang med å pynte til jul - på første juledag. Strømbruddet på heimplassen i Plurdalen gjorde nemlig at julefeiringa måtte flyttes fra Plurdalen til Heimstenget. Foto: Nina Beck

– Du skal se at når vi har fått i oss litt akevitt og juleøl, da kommer nok julestemninga sigende!

Skrevet av Roger Marthinsen
25.12.2017 16:39 - OPPDATERT 17.01.2018 11:16

Etter å ha venta på strømmen i over et døgn, ga familien Røvassmo opp å få feira jul heime i Plurdalen, og emigrerte til Båsmoen. – Her blir det amerikansk jul, ler Nina Beck.

Solfrid Røvassmo hadde forberedt julaftensfeiring heime i Plurdalen med mannen Kurt, datter Nina og svigersønn Odd Arne Beck. Så, like før klokka seks julaftens morgen, gikk strømmen.

– Vi hadde jo håpet at den skulle komme tilbake igjen, sånn at vi fikk feira julaften. Men her ble det verken julemiddag eller gaveåpning. Nå har vi pakka alt sammen og dratt til Nina på Båsmoen, sier Solfrid Røvassmo til Rana No.

(Saken fortsetter under bildet)

Solfrid Røvassmo og svigersønn Odd Arne Beck i full sving med å lage julemiddagen de aldri fikk stelt i stand på julaften.

– Ikke hadde vi strøm, ikke virka telefonen, og det var jaggu ikke brøyta heller, da vi kjørte ned fra dalen. Nå får vi bare håpe at strømmen kommer tilbake før det som ligger i fryser og kjøleskap blir ødelagt, sier Solfrid.

Datteren Nina og svigersønnen Odd Arne Beck hadde planlagt julefeiringa hjemme hos foreldrene til Nina, så hjemme i Heimstenget var det ikke noe julehus som sto og ventet når familien i ettermiddag kom tilbake etter en langt kortere juleferie enn planlagt.

– Jeg hadde jo pynta litt til advent, men julehelgen skulle vi jo tilbringe hos mamma og pappa, så her var det ikke mye julehus. Vi hadde ikke satt opp juletre engang. Men vi har et plasttre, og det smeller vi nå opp i en fei, ler Nina.

(Saken fortsetter under bildet)

– Her er det ikke noe julehus, for vi skulle jo ikke feire jula på Båsmoen, ler Nina Beck.

– Dette blir ordentlig amerikansk jul – der er jo julefeiringa på 1. juledag, føyer hun til, mens foreldre og mann stått på hodet for å lage julaften på første juledag. 

At strømmen ble lenge borte, det var selvsagt irriterende for de mange som ble strømløse julaften og i dag. Nina Beck vil uansett berømme de som var ute både julaften og 1. juledag for å finne feilene.

– De gjør en strålende jobb, og vil nok helt sikkert ha like mye julefeiring som oss, sier hun.

(Saken fortsetter under bildet)

Kurt Røvassmo kan omsider utbringe en julaftensskål - én dag forsinka, og ikke helt der han og rsten av familien hadd sett for seg å feire julehelgen.

Også mamma Solfrid tror at når julefreden nå snart omsider an senke, så kommer man i den rette stemninga. 

– Julaften ble jo et helvete. Men nå skal vi lage julaften en dag på etterskudd. Du skal se at når vi har fått i oss litt akevitt og juleøl, da kommer nok julestemninga sigende, ler Solfrid Røvassmo.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.