Mette Jakobsen og resten av Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana (DBNMR) leter etter nye fosterhjem. Foto: Hedda Hiller

Dyrebeskyttelsen søker etter flere fosterhjem

Skrevet av Hedda Hiller
16.09.2020 19:30 - OPPDATERT 17.09.2020 06:00

– Nå begynner det å bli kaldere i været og det er kritisk for de kattene som går ute.

Dyrebeskyttelsen Norge Mo i Rana trenger flere fosterhjem for å ta unna, etter en høst hvor de har fått inn langt flere katter enn normalt, blant annet grunnet sitt engasjement i SHMIL. Her har mange katter blitt fanget inn på avfallsanlegget i Mosjøen, og jobben med dette er ikke over. Flere av disse kattene har havnet i Rana.

Mette Jakobsen håper flere kan tenke seg å være fosterhjem for kattene i påvente av et forevig-hjem. 

– Det er utrolig givende og du hjelper en mulig traumatisert katt til å få en ny sjanse i livet. Mange av kattene vi får inn har levd et hardt liv ute og vet knapt hva en varm seng er. De har følt på sult, redsel og kulde og det kan være alt de kjenner til. Da er du den første som skal vise dem at det finnes varme, trygghet, mat, kos og kjærlighet, sier Jakobsen, som likevel oppfordrer folk til å gå noen runder med seg selv før de melder seg.

– Du må først tenke nøye gjennom det store ansvaret det innebærer å være fosterhjem. En katt trenger mye kontakt med mennesker, særlig de kattene som kommer i fosterhjem. Noen er ville og noen er tamme, men de må få tid til å bli trygge og tid til å få roe seg ned. Ha den gjerne på et eget rom i starten så det ikke blir så overveldende for den, sier hun. 

Du må være over 18 år eller ha tillatelse fra foreldre for å få være fosterhjem. Under perioden dyret oppholder seg i fosterhjemmet er det fremdeles i DBNMRs eie, og betraktes kun som utlånt til fosterhjemmet. DBNMR kan til et hvert tidspunkt kreve dyret tilbakelevert. Mens katten er i fosterhjem dekkes utgifter til medisinsk behandling, samt fôr og kattsand. 

– Det kommer stadig vekk inn nye katter som sårt trenger vår hjelp. Nå begynner det å bli kaldere i været og det er kritisk for de kattene som går ute. Vi trenger noen som kan stille opp ved akutte tilfeller og som både har husrom og hjerterom til en katt i nød. Det fanges fortsatt inn katter på avfallsanlegget Shmil i Mosjøen og det stopper dessverre ikke der, sier Mette Jakobsen. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.