Foto: Statens vegvesen

Vogntog krasjet inn i lastebil på Lønsdal

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
30.03.2019 17:38 - OPPDATERT 30.03.2019 22:35

E6 Saltfjellet og E6 Lønsdal har vært stengt etter at ett vogntog kjørte i bakenden på en lastebil. Føreren av vogntoget mottok bot og fikk førerkortet beslaglagt, melder operasjonssentralen i Nordland politidistrikt.

E6 Saltfjellet er stengt inntil videre på grunn av bilberging, meldte Statens vegvesen lørdag ettermiddag. 

Videre var Ev 6 Lønsdal, på strekningen Mo i Rana - Fauske stengt på grunn av bilbergingen som er cirka en km nord for høyfjellshotellet.

Både E6 Lønsdal og E6 Saltfjellet er nå åpen for trafikk. 

– Vi kan ikke ha trafikken opp i fjellet når bilbergingen pågår rett nord for Sørelva. Det er to trailere som har sklidd i hverandre der nede. Det er uvisst hvor lang tid det vil ta å få unnagjort situasjonen, men vi får vel vite mer når bilbergerne fra Falken er kommet på stedet. De skal være der rundt klokken 18.00. Så snart vi får ny status på ting vil vi legge ut en oppdatering på våre nettsider 175.no, sa trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Arne Sætermo, til Rana No lørdag ettermiddag. 

Lørdag kveld melder operasjonssentralen i Nordland politidistrikt at trafikkulykken ble meldt til politiet klokken 15.30. 

Ulykken skjedde ved at ett vogntog hadde kjørt i bakenden på en lastebil, og politiet har vært på stedet.

Sentralen melder videre at føreren av vogntoget nå nå avhørt og har erkjent at han ikke hadde tilstrekkelig avstand til forankjørende. I tillegg hadde han for dårlige dekk og manglet kjettinger. Fører har fått bot, samt at førerkortet beslaglagt.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.