Foto: Trond Ørjan Møllersen

"Eg vil betegne dette som visuell og kulturell forsøpling"

Skrevet av Trond Ørjan Møllersen
23.06.2021 11:50

– E12 er en viktig turistveg, og Vegvesenet har med dette tiltaket skjemt seg ut for et internasjonalt publikum, skriver Trond Ørjan Møllersen.

Ang. vedlikehold på E12 mellom Mo og riksgrensa

Åpent brev til Statens vegvesen

Vedlagt følger to foto som viser det visuelle inntrykket av vedlikeholdstiltak på E12 ved Raudvatnet. Raudvatnet har sitt navn etter den rødbrune fargen på fjellet nord om vatnet. Ellers er berggrunnen langs heile E12 sterkt kisholdig og har en brun og brun-svart farge.

Så presterer Vegvesenet å tilføre masse av en helt annen bergart slik eg viser med bildene.

Eg vil betegne dette som visuell og kulturell forsøpling. Hvis det var biologisk liv som ble flytta på denne måten ville det rammes av lovverk som forbyr innføring av fremmede arter.

Eg har ikke undersøkt om Vegvesenet har retningslinjer som skal ivareta det visuelle miljøet langs vegene, men eg håper Vegvesenet kan innrømme at dette ikke er som det skal være, og retter det opp. Det må gå an å bruke skjønn når håndbøker ikke gir svar. E12 er en viktig turistveg, og Vegvesenet har med dette tiltaket skjemt seg ut for et internasjonalt publikum.

Foto: Trond Ørjan Møllersen

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.