– Disse midlene gir oss mulighet til å sette enda større fokus på psykisk helse og videreutvikle det gode samarbeidet som vi har med kommunene, sier Aase Refsnes. Foto: Susanne Forsland

Ekstra midler til kommunenes helsearbeid

Skrevet av Redaksjonen
04.04.2019 17:00

Nordland Fylkeskommune har kommet med i Helsedirektoratets folkehelseprogram. Det betyr ekstra midler til kommunenes arbeid med å bedre nordlendingenes helse og livskvalitet.

Programmet er en tiårig satsing som startet i 2017. I Nordland har man valgt å kalle prosjektet «Kilder til livskvalitet». For 2019 har Nordland  fått innvilget 2,43 millioner kroner og kan forvente å en større bevilgning på om lag 4 millioner for 2020.

– Disse midlene gir oss mulighet til å sette enda større fokus på psykisk helse og videreutvikle det gode samarbeidet som vi har med kommunene. Det er i kommunene vi må jobbe med å bedre vår psykisk hele, så dette er gode nyheter, sier Aase Refsnes (SV), fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse.

Satsingen gir kommunene mulighet til å søke om støtte til tiltak basert på egne utfordringer, målsetninger og planer.

– Kommunene kjenner innbyggerne og utfordringene sine best så vi håper de benytter denne muligheten, slik at vi kan sikre at midlene kommer barn og unge i Nordland til gode, sier Refsnes.

Mennesker som opplever å stå på utsiden av fellesskapet gir alvorlige økonomiske og sosiale konsekvenser både for dem det gjelder og for samfunnet. Mange av disse er unge i alderen 18-25 år.

– Vi vet at psykiske utfordringer er en av årsakene til at noen faller utenfor. Derfor er det viktig at vi jobber forebyggende og er på banen så tidlig som overhodet mulig. Vi skal jobbe for at nordlendingene finner sin plass i samfunnet, at de får gode venner, har det godt med seg selv og føler seg trygge, sier fylkesråden.

Til tross for at Nordland nå har fått bli med i satsingen, skal fylkestinget behandle søknaden som fylkesrådet sender inn. 

– Dette er tredje gang vi søker, og jeg regner med at fylkestinget også denne gang støtter opp om søknaden, sier fylkesråd Refsnes.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.