Elgkalven var for nedkjølt og utmattet etter flere turer ut på den søkkvåte isen, og klart seg dessverre ikke. Foto: Andreas Andersen

Elgkalven
klarte seg ikke

Skrevet av Roger Marthinsen
24.02.2019 20:56 - OPPDATERT 25.02.2019 06:34

– Jeg har grått mine tårer og skulle så inderlig ønsket det hadde tatt en annen vending, sier Anett Adriansen, som gjorde alt hun kunne for å berge den fortapte kalven.

Elgkalven som hadde havnet på glattisen utenfor Yttralenninga og måtte dras på land flere ganger, klarte seg ikke.

Kalven var trolig så nedkjølt og utmattet etter flere turer på isen, at dette førte til at den til slutt døde.

Først hadde Kristine Henriette og Geir Snefjellå dratt elgkalven til land, i går formiddag. Da var dyret allerede temmelig utmattet. Men så snart den kom til hektene, søkte den ut på isen igjen. Dette førte til at Anett Adriansen og Jan Atle Setså hentet den inn fem-seks ganger i går kveld. Og i morges fant de kalven ute på isen igjen, sterkt nedkjølt og utmattet.

– Vi la den i en boks på masse flis og bredde over den med et ulldekke. Jeg prøvde massere den for å få igang blodsirkulasjonen. Så lot vi den få ligge i fred. Vi kontaktet så Tor Ivan Johansen og spurte om råd. Han kom kjørende fra Bordvedalen for å hjelpe, men da var det for sent. Kalven døde i armene mine fem minutter før Tor Ivan kom, sier Anett Adriansen, som syns det hele er fryktelig trist.

– Jeg synes det er så tragisk at jeg har ikke ord. Jeg har grått mine tårer og skulle så inderlig ønsket det hadde tatt en annen vending. Vi har tenkt hele dagen, og angret på at vi ikke tok den inn i varmen i natt. Men man skal jo ikke klusse for mye med naturen, og det er jo tross alt et vilt dyr. Vi ville ikke stresse dyret mer enn høyst nødvendig, sier Anett.

– Dette hadde vært en koselig historie hvis det hadde gått bra. Men dette ble bare trasig, sier Jan Atle Setså.

– Men sjansen for at han kunne kommet seg gjennom natten og at hans mor hadde funnet han var jo tilstede, så vi kunne kanskje ikke gjort det annerledes. Men vi er begge forferdelig lei oss, sier Anett Adriansen til Rana No.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.