Joachim Olufsen fikk i kveld sin eliteserie-debut. Dette bildet er tatt da ranværingen spilte for sin forrige klubb, Strindheim. Foto: Roger Marthinsen

Eliteserie-debut
for Joachim

Skrevet av Roger Marthinsen
08.07.2018 19:57 - OPPDATERT 09.07.2018 09:46

Joachim Olufsen fikk endelig sin eliteseriedebut for Ranheim.

Olufsen fikk et drøyt kvarter i dagens bortekamp mot Sarpsborg 08. Dermed har  ranværingen endelig fått sin eliteseriedebut for Ranheim, klubben han gikk til foran inneværende sesong. 

Olufsen kom inn for Øyvind Storflor, på stillingen 4-1 til Sarpsborg 08. Det resultatet sto seg kampen ut.

– Det var godt å endelig komme i gang, selv om jeg ikke klarer å glede meg så mye, når resultatet ble som det ble, sier Olufsen til Rana No.

– Men nå er man inne, og det er jo dette man har trent for, sier han.

Skadet i april

At debuten for Ranheim har latt vente på seg for Olufsen skyldes i stor grad at Olufsen ble skadet i en treningskamp mot Stjørdals-Blink i april. Noen brukne ribben og en lunge som løsnet, satte han ut av spill i flere uker.

I det siste har han imidlertid fått en del kamper for klubbens B-lag i 4. divisjon, og i dag kom altså debuten i eliteserien for den tidligere Stålkam, Mo IL og Strindheim-spilleren. 

– Sånn sett gjorde det spesielt godt, med tanke på skadesituasjon som jeg har vært i siden jeg kom til klubben, sier Joachim.

– Nå har du fått dine første minutter med eliteserifotball – hvordan var nivået?

– Det man fort blir klar over er at på dette nivået så blir man hardere straffet når man gjør feil. det ser vi jo blant annet på resultatet, sier Joachim Olufsen til Rana No.

Tar ferie på 4. plass

Ranheim er denne sesongens store gledelige overraskelse i norsk toppfotball. Til tross for tap i dagens bortekamp ligger fortsatt på 4. plass i eliteserien, likt på poeng med Molde, fire poeng bak Rosenborg og seks poeng bak serieleder Brann. Sistnevnte lag spilte forøvrig 2-2 mot Martin Bjørnbak og Bodø/Glimt, i kveldens kamp på Aspmyra.

Nå er det en måneds fotballferie i eliteserien. Neste kamp for Joachim og Ranheim:

By-derby mot Rosenborg, hjemme på Extra Arena.  

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.