Foto: Anders Wiklund/TT/NTB

Rå sesongstart av Emilie - best av de norske!

Med 19 treff og solid fart i sporet leverte Emilie Ågheim Kalkenberg et av sine sterkeste løp i verdenscupåpningen i Østersund

Ranas store skiskytterhåp, Emilie Ågheim Kalkenberg, berget landslagsplassen med en imponerende avslutning på fjorårssesongen. Det ble seier i IBU Cup og en 5. plass på jaktstart og 10. plass på fellesstart i verdenscupavslutningen i Østersund, dermed ble 24-åringen tatt med også på årets landslag. For sin fjerde sesong på elitelandslaget har Emilie satt seg mål om topp 15 i verdenscupen og billett til OL i Beijing, og da må blinkene ned. 

I dag gikk startskuddet for årets verdenscup på samme sted som den ble avsluttet i fjor, med normaldistansen først på programmet. Ingen av de øvrige norske løperne hadde dagen og skjøt seg ut av toppkampen en etter en. Marte Olsbu Røiseland fikk tre bom og endte på en 10. plass, nesten minuttet bak pallen. Fjorårets verdenscupvinner Tiril Echoff pådro seg hele fem tilleggsminutter og havnet langt nede på listene. Ingrid Landmark Tandrevold hang lenge med i tetkampen, men med to bom på siste skyting og totalt tre tilleggsminutter havne også hun et godt stykke bak vinneren i mål.

 

Dermed var det opp til Skonseng UL-løperen å berge stumpene, som siste norske utøver i aksjon på startnummer 107. Emilie åpnet meget bra med fullt hus på de to første skytingene, og med god fart i sporet gikk hun ut på 5. plass etter halvgått løp.

Inn til tredje skyting hadde hun niende beste inngangstid. Igjen feide hun ned alle blinkene og gikk ut på 4. plass. På den siste stående skytingen kom det én bom, men alt i alt er 19 treff på 15-kilometer absolutt godkjent. Emilie ga alt på siste runde og gikk i mål til 7. plass, 2:25 bak vinneren. Dermed ble hun beste av de norske i dagens løp.

Dagens seierskvinne, Markéta Davidová,  kunne ingen gjøre noe med. Hun var sikkerheten selv på standplass og holdt forrykende tempo i sporet. Hun vant foran Lisa Hauser og Denise Herrmann.

Emilie hadde ikke fått med seg at hun ble best av de norske da NRK intervjuet henne etter løpet. 

– Det viste jeg ikke at jeg var, men dert var veldig gøy å få til et bra løp.. Jeg har jobba veldig mye med skyting, får håpe farta i sporet blir bedre framover, svarte hun og sa seg godt fornøyd med en 7. plass.

– Jeg håper på flere sånne plasseringer og at jeg kan stabilisere meg på dette nivået. Det hadde vært artig. 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Emilie har tidligere slitt med skader, men går inn i årets sesong frisk og rask. Det er hun glad for.

– Det føles godt å kom til sesong start med en plan om å kjøre en normal sesong og ikke måtte ta pauser og starte trening igjen. 

Etter siste skyting var det om å gjøre å holde dampen oppe.

– Jeg har det mentale på plass, jeg vet jeg er god på sisterunder, så jeg måtte bare kjøre på. 

Skiskytterekspert Emil Helge Svendsen var på plass i NRKs vinterstudio, og han var imponert over det Emilie leverte.

– Det var veldig artig å se. Jeg er spent på å se hva hun kan bygge videre på av dette. 

------

Marthe til topps i Norgescupen

Emile Ågheim Kalkenberg er for øvrig ikke den eneste norske løperen som har vært ute i løypa i dag. Marthe Kråkstad Johansen ga et slags svar på tiltale etter at hun ble vraket til åpninga av IBU Cup, i dagens norgescup-åpning på Geilo. Marthe gikk helt til topps på dagens sprint, etter feilfri skyting og en god dag i sporet. Avstanden ned til Mari Wetterhus på andreplass var på solide 36 sekunder.

Skonseng ULs Benedicte Stien Schreiner endte på en 13. plass på sprinten, 2:03 bak Marthe, mens Hanne Kråkstad Johansen endte på en 30. plass, 3:53 bak storesøster.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.