Foto: Anders Wiklund/TT/NTB

Emilie mister jaktstarten - tror likevel på OL-billett

Emilie Ågheim Kalkenberg hadde en svart dag i løypa og endte på 62. plass på dagens sprint i Oberhof.

Hustrig vær gjorde arbeidsforholdene vanskelige for skiskytterne som var i aksjon i Oberhof. Sterk vind og kraftig snøfall bød på store utfordringer på dagene sprint selv for de beste løperne. Det fikk vi et bevis på da Johannes Thingnes Bø skjøt seg fullstendig ut av tetsjiktet med fem bom. Sturla Holm Lægreid klarte seg med én runde og knep tredjeplassen.

Da kvinnene gikk sin sprint hadde snøværet roet seg men vinden var fortsatt ganske kraftig. For Ranas håp Emilie Ågheim Kalkenberg handlet det om å vise seg verdig en OL-plass. Det klarte hun dessverre ikke, selv om hun leverte brukbart på standplass i vinden. 

Etter en beskjeden start åpnet hun liggende skyting med en bom, men hentet seg inn og traff de resterende fire blinkene. På stående skyting traff det tredje skuddet hvitt, mens de resterende fire gikk inn. Dermed ble det totalt to bom i dag.

I sporet fikk hun dessverre aldri opp farten og endte til slutt på en 62. plass, 2.19.60 bak vinneren og nesten minuttet bak Ida Lien, som ble nr 31 med én bom mer. Det er kun de 60 beste som får gå jaktstarten på søndag, dermed blir det ingen jaktstart på  Emilie. 

– Skytingen var ok til å værforholdene, men jeg er skuffa over det fysiske. Det var langt under par, men jeg vet ikke helt hvorfor. Jeg er skuffa over at det ikke funker, sa hun til NRK etter løpet.

Etter dagens løp spøker det nok for OL-plassen, men Emilie har fortsatt et lite håp.

– Det er nok liten sjanse for å få gå sprinten litt, men jeg har fortsatt et håp om å få gå normalen. Vi får se hva som skjer.

Marte Olsbu Røiseland klarte seg med én bom, gikk et knallsterkt langrenn og sikret seg med det en ny verdenscupseier. Ingrid Landmark Tandrevold klarte seg også med étt bomskudd og endte til slutt på en femteplass.  Karoline Knotten skjøt to bom og endte som nr 40, mens Karoline Erdal bommet fire ganger og endte helt nede på 78. plass.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.