Emilie nær sensasjon!

Skrevet av Roger Marthinsen
08.02.2019 00:26 - OPPDATERT 08.02.2019 11:05

Emilie Ågheim Kalkenberg leverte karrierens beste løp i sprengkulda i Canmore.

21-åringen endte til slutt på en 21. plass på dagens normalprogram i verdenscupen. Det er Ågheim Kalkenbergs beste plassering noen sinne – fra før var bestenoteringen 32. plassen fra Nove Mesto rett før jul. 

Og lenge kjempet Ågheim Kalkenberg om en nærmest sensasjonell plassering. Etter tre feilfrie skytinger var Skonseng UL-løperen nummer seks inn til siste skyting. Men så ble Emilie litt for travel på det tredje skuddet, som satt hårfint over. Det fjerde skuddet satt også hårfint over, og dermed dro Kalkenberg på seg 90 tilleggssekunder, og falt ut av topp ti-lista.

Man kunne se på Kalkenberg at hun var litt oppgitt etter skytinga, for med fem treff også på siste ville hun kjempet om en sensasjonell 5. eller 6. plass!

Løpet var imidlertid strålende og det mest komplette løpet Kalkenberg har levert.

Og for å sette det i perspektiv: Emilie slo verdenscupleder Dorothe Wierer med med syv tideler. Og det klarte Kalkenberg fordi hun slo Wierer på sisterunden i løypa! 

Løpet ble vunnet av Tiril Eckhoff, på en meget sterk norsk dag, der Ingrid Tandrevold ble nummer fem, Marthe Olsbu Røiseland nummer 12 og altså Emilie Ågheim Kalkenberg fjerde beste norske på 21. plassen. Deretter fulgte Synnøve Solemdal på 32. og Thekla Brun-Lie på 37. plass. 

21. plassen gir Emilie 20 nye verdenscuppoeng, slik at hun nå står med 33 poeng i verdenscupen.

Med dagens løp har Emilie Ågheim Kalkenberg allerede lagt inn en sterk søknad om VM-billett. 

I morgen står stafett på programmet i Canmore. Laguttaket er i skrivende stund ikke kjent. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.