Emilie Ågheim Kalkenberg får fornyet tillit på elitelandslaget og Marthe Kråkstad Johansen tar steget opp på utviklingslandslaget.

Emilie på elitelandslaget – Marthe tar nok et steg opp

Skrevet av Roger Marthinsen
06.04.2020 09:00 - OPPDATERT 06.04.2020 14:07

Emilie Ågheim Kalkenberg er en del av elitelandslaget i skiskyting, også kommende sesong. Marthe Kråkstad Johansen tar steget på utviklingslaget. Mens Fredrik Gjesbakk er ute.

Se alle landslagene nederst

Uttaket til de sju landslagene for skiskyttersesongen 2020/2021 er klart, og det er gode nyheter for både Skonseng ULs Emilie Ågheim Kalkenberg (22) og Bossmo & Ytteren ILs Marthe Kråkstad Johansen (21):

Emilie har fått fornyet tillit på elitelandslaget, og er klar for sin tredje sesong der. Marthe tar steget opp fra junior-landslaget til landslaget som er springbrettet opp til elitelaget; utviklingslandslaget.  

Emilie Ågheim Kalkenberg, Skonseng UL, leverte en råsterk avslutning på en trøblete sesong. Etter at sykdom hadde spolert både verdenscup og VM for 22-åringen, leverte hun karrierebeste da hun slapp til i verdenscupavslutningen, med en 26. plass på sprinten som hun forbedret til en meget sterk 15. plass på jaktstarten. De løpene viste både fysisk og mental styrke som nok var med på å sikre Kalkenberg hennes tredje sesong på elitelandslaget.

Marthe Kråkstad Johansen, Bossmo & Ytteren IL, leverte et meget sterkt junior-NM, fikk sjansen i senior-EM, og grep den. Dét har gjort at hun nå kan ta steget fra junior-landslaget til utviklingslandslaget. Det innebærer at norgescup kommende sesong kan komme til å bli byttet ut med IBU cup.

På elitelandslaget for kvinner blir Emilie Ågheim Kalkenberg ikke lenger nykommeren; hun og Ingrid Landemark Tandrevold blir et slags "mellomtrinn" mellom veteranene Marte Olsbu Røiseland og Tirl Eckhoff, og nykommerne Karoline Knotten og Ida Lien.

Marthe Kråkstad Johansen får med seg flere velkjente lagvenninner på utviklingslandslaget. I tillegg til B&Y-løperene er også Juni Arnekleiv og Anne Bunemann De Besche – utøvere Marthe har konkurrert med og mot i en årrekke – nykommere på landslaget.

– Vi har mange dyktige og motiverte skiskyttere i Norge. At vi har god geografisk spredning innad i lagene, viser stort engasjement og god rekruttering til idretten vår landet rundt. Tre nye navn på elitelagene blir spennende. Nå ser vi frem til å planlegge sesongen så godt det lar seg gjøre gitt dagens situasjon sammen med trenerne, forteller sportssjef i Norges Skiskytterforbund, Per Arne Botnan.

Til tross for økonomisk usikkerhet, valgte styret i Norges Skiskytterforbund å opprettholde dagens landslagsstruktur med to elitelag, to senior utviklingslag, to junior utviklingslag og et IPC-lag. Trenerteamet blir det samme som i fjor. Det er like mange kvinner og menn på hvert lag.

[annonse]
– Gjennom å opprettholde landslagsstrukturen bidrar vi til fortsatt positiv utvikling av idretten vår. Styret har fått flere tilbakemeldinger fra skiskytter-familien om å ta vare på dagens struktur og bidra til gode resultater for fremtiden. Disse signalene tar vi selvsagt på alvor, sier president i Norges Skiskytterforbund, Arne Horten.

En som ikke har fått plass på neste sesongs utviklingslandslag er Fredrik Gjesbakk. Han er etter en fire sesonger på rekrutt og utviklingslandslag, ikke med på noen av de lagene som Norges Skiskytterforbund har tatt ut til neste sesong.

– Jeg fikk telefon i går kveld om at det ikke var funnet plass til meg på laget. Selvfølgelig veldig kjedelig å ikke få være en del av laget jeg har vært på en stund, sier Gjesbakk, som til Rana No sier at han er ganske skuffet nå.

– Jeg hadde ønsket å få ett år til, for å fortsette utvikling der.

– Hva skjer nå?

– Jeg har ikke fått så god tid til å se på alternativene for den videre satsingen, med tanke på å få til et optimalt opplegg utenfor landslag enda. Jeg må nok i tenkeboksen de neste ukene, for å se på mulighetene, sier Fredrik Gjesbakk.

Landslagene som Norges Skiskytterforbund har tatt ut til sesongen 2020/2021:

Elite kvinner

Tiril Kampenhaug Eckhoff (Fossum IF)
Emilie Kalkenberg (Skonseng UL)
Karoline Knotten (Vingrom IL) – ny på elite
Ida Lien (Simostranda IL) – ny på elite
Marte Olsbu Røiseland (Froland IL)
Ingrid Landmark Tandrevold (Fossum IF)

Trenere: Patric Oberegger og Sverre Waaler Kaas

Elite menn

Erlend Øvereng Bjøntegaard (IL Bevern)
Johannes Thingnes Bø (Markane IL)
Tarjei Bø (Markane IL)
Vetle Sjåstad Christiansen (Geilo IL)
Johannes Dale (Fet Skiklubb)
Sturla Holm Lægreid (Bærums Skiklubb) – ny på elite

Trenere: Egil Kristiansen og Siegfried Mazet

Utvikling kvinner senior

Juni Arnekleiv (Dombås IL) - ny på utvikling senior
Anne Bunemann De Besche (Idrettslaget Try) - ny på utvikling senior
Jenny Enodd (Budal IL)
Karoline Erdal (Førde IL)
Marte Kråkestad Johansen (Bossmo&Ytteren IL) - ny på utvikling senior
Åsne Skrede (Geilo IL) - ny på utvikling senior

Trener: Sverre Olsbu Røiseland

Utvikling menn senior

Alexander Fjell Andersen (Geilo IL)
Sivert Guttorm Bakken (Vingrom IL)
Sindre Fjellheim Jorde (Asker Skiklubb) – ny på utvikling senior
Sindre Pettersen (Nittedal Skiskytterlag)
Endre Strømsheim (Bærums Skiklubb)
Vebjørn Sørum (Søndre Ål Sportsklubb)

Trener: Anders Brun Hennum

U23 kvinner – alle nye på u23

Maren Bakken (Os IL)
Hedda Thoresen Tretteteig Bolstad (Simostranda IL)
Hanna Børve (Kvam langrenn og skiskyttarklubb
Frida Tormodsgard Dokken (Svene IL)
Tuva Aas Stræte (Hønefoss Skiskytterklubb)
Synne Owren (Vingrom IL)

Trener: Halvor Jørstad

U23 menn

Trym Silsand Gerhardsen (Tromsø skiskytterlag) – ny på u23
Fredrik Arne Grusd (Fossum IF)
Martin Nevland (Figgjo IL) – ny på u23
Vetle Rype Paulsen (Lier IL)
Jørgen Solhaug Sæter (Os IL)
Martin Uldal (Birkenes IL) – ny på u23

Trener: Ronny Andre Hafsås

 

[annonse]

Spørsmål angående uttak kan rettes til:

Elitelag og Para: Landslagssjef Per Arne Botnan, 90042212
Utvikling og U23: Utviklingssjef Harri Luchsinger, 97899716