IBU-runden i Otepää ga ingen topplasseringer for Emilie Ågheim Kalkenberg.

Emilie skjøt seg ut av medaljekampen

Skrevet av Roger Marthinsen
02.03.2019 11:07 - OPPDATERT 04.03.2019 23:16

Det ble ingen topp-plassering for Emilie Ågheim Kalkenberg på dagens IBU-sprint. Og IBU-debuten ble tøff for Martin Alfheim.

21-åringen fra Skonseng UL startet dagens sprint i Otepää meget bra, men endte til slutt på en 17. plass, 1:00.4 bak vinner Chloe Chevalier fra Frankrike. 

Etter feilfri første skyting var Emilie med i medaljekampen da hun kom inn til andre skyting. Men der ventet imidlertid det som er Ågheim Kalkenbergs svakhet; stående skyting. I dag ble det to bom på stå, og dermed var hun grundig hektet av medaljekampen. 

I går endte Emilie forøvrig på en 18. plass på supersprinten, så denne runden har ikke vært noen resultatmessig opptur for henne.

Dagens sprint var siste løp i denne IBU-runden. Neste helg går siste runde av stabelen i Val-Martello. Der skal både Emilie Ågheim Kalkenberg og B&Y ILs Fredrik Gjesbakk, som står over denne runden på grunn av sykdom, gå.

Deretter er det sesongavslutning i verdenscupen, i Holmenkollen. Skal Gjesbakk ogh Kalkenberg ha mulighet til å få gå der, er de nok avhengige av gode resultat i Val-Martello.

For Martin Alfheim ble helgens debut i IBU junior-cupen resultatmessig skuffende. På sprinten fredag endte Alfheim på en 39. plass, mens han på sprinten lørdag endte helt nede på 55. plass. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.