Emilie Sofie slipper ny musikk i dag. Foto: Margit Rønning Omholt

Emilie Sofie synes det er skummelt å bre ut visjonen sin gjennom musikken, kanskje spesielt siden hun er kvinne

Skrevet av Hedda Hiller
08.03.2019 06:30 - OPPDATERT 08.03.2019 11:02

– Jeg kjenner til noen få andre kvinnelige artister, som også produserer sin egen musikk, sier Emilie Sofie, som slipper sin debut-EP på selveste kvinnedagen.

– Endelig skal jeg få vise frem et større antall låter og selvfølgelig må den ut på kvinnedagen, sier Emilie Sofie.

Emilie Sofie fra Utskarpen har gått fra å være jenta med kassegitaren til å spille for fulle telt på Trænafestivalen 2017 og stå på Studentersamfundets storsal-scene på offentliggjøringen av studentenes fredspris i Trondheim. Nå er hun klar med enda mer musikk og slipper sin første EP. 

– For en tid tilbake bestemte jeg meg for å produsere musikken selv. Noe som oftest er unntaket i en mannsdominert bransje. Jeg kjenner til noen få andre kvinnelige artister, som også produserer sin egen musikk og heldigvis normaliseres mer og mer. Motivasjonen til å gjøre produksjonen selv, var å skape akkurat det lydbildet jeg så for meg. Men det er uansett skummelt å bre ut visjonen sin gjennom musikken, kanskje spesielt siden jeg er kvinne, sier Emilie Sofie. 

Etter å ha studert musikkteknologi ved NTNU i tre år, vet hun likevel at hun har nok kunnskap på feltet, og ikke minst mange venner som har bidratt faglig på både miks og produksjon.

– Jeg var i et radiointervju i NRK Trøndelag tidligere i år, der jeg fikk vise hvordan jeg hadde gått frem med i produksjonen. Fra starten med kun tekst, melodi og kassegitar, til låta var en ferdig produksjon. Det er en befrielse å stå helt på egne bein, og ikke være avhengig av noen andre enn datamaskinen.

 

EP-en Reisefeber, kommer ut i dag 8. mars, og kan høres her: 

Spotify

Soundcloud

Itunes

Facebook

Musikkvideo - Grav sin egen grav

 

Musikere: 

Gitar: August Næss Jørgensen

Gitar og kor: Jonas Bjordal

Bass og kor: Petter Solvik Dahle

Bass: Johan Flønes

Trommer og kor: Olav Tyssen Bergo

Piano, orgel, trompet og trombone: Kristian Sverre Arntsen

Orgel: Audun Toft

Orgel: Johannes Rønning

Kor: Karina Nybø 

Kor: Ingeborg Oktober

Fiolin: Oda Jacobsen Ihler

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.