"En årlig begivenhet som vi helst skulle ha unngått"

DEBATT: – Oppvarming av Sagbakken er helt nødvendig i en tid der bydeler står uten haller og det eneste tilbud som blir i vinter er inne i fotballhallen på Sagbakken, skriver fem av fotballklubbene i Rana.

Fotballklubbene står igjen samlet for å sikre god tilrettelegging av fotballen. Igjen i år markerer vi at det er helt nødvendig med oppvarming av Sagbakken/Moheia stadion. Dette er dessverre en årlig begivenhet som vi helst skulle ha unngått.

Oppvarming av Sagbakken er helt nødvendig i en tid der bydeler står uten haller og det eneste tilbud som blir i vinter er inne i fotballhallen på Sagbakken.

Det er dessverre langt fra nok med en bane, for å dekke behovene til de aktive innen den største idretten i Rana.

Når treningstidene er fordelt i fotballhallen vil det fortsatt være et stort behov for å trene både organisert og uorganisert fotball. De små hallene som fordeles til fotballen er langt fra optimale for utvikling at fotballspillere og er i tillegg ikke tilgjengelige for egentrening for de som satser eller ønsker å være aktive på fritida.

I vinter klarte fotballklubbene lett å organisere aktivitet fra klokken 15:30 til klokken 21.30 på Moheia og Sagbakken, og her er den uorganiserte aktiviteten ikke tatt med. Med fotballhallen får vi en fantastisk arena, men det trengs fortsatt en arena for fotball – behovet er der.

Som tidligere år er det viktig å understreke at fotballspillere også satser på sin idrett og mange er i aktivitet opp til to timer hver dag. I vinterperioden er utviklingen av fotballspillere meget presset på grunn av tilrettelegging for fotballen. Med hallen har vi fått et løft men det ligger fortsatt en begrensning i forhold til å kunne trene mer og uorganisert. Derfor er det kjempe viktig at Sagbakken varmes opp i 2020 og i fremtida.  

For barnefotballen som er trengt i bydelene og spesielt på Selfors og Gruben som står uten hall er det kjempe viktig at vi får denne ekstra arena også i år. Det handler om utvikling, sikre kontinuitet, unngå frafall. 

I bunn og grunn handler dette om folkehelsa, som fotballen på så mange måter bidrar til å ivareta.

Med en sterk oppfordring og ønske om at Sagbakken stadion blir oppvarmet fra januar 2020.

[annonse]
Fotballklubbene i Rana.

Åga IL

Rana Fotballklubb

Bossmo & Ytteren IL 

Selfors U.L.

Gruben IL

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.