Anne Sofie Urke, Rana Krf. Her under en partilederdebatt foran kommunevalget sist høst. Foto: Roger Marthinsen

"En av begrunnelsene jeg hører er at Rana skal ikke ha alt"

Skrevet av Anne Sofie Urke, Rana KrF
17.01.2020 10:49

Det er nå i sluttfasen i sykehusstrukturen før vi vet hva Bent Høie lander på. I Rana har et samlet kommunestyre hele tiden vært enig i to-sykehusmodellen.

Jeg har vært uenig med KrF på fylket, da de har ment at det beste var ett sykehus, sør for Korgfjellet. En av begrunnelsene jeg hører er at Rana skal ikke ha alt. Skal vi da la følelsene få bestemme hvor sykehuset/sykehusene skal plasseres, og ikke høre på ekspertgruppen?

Det er brukt mer enn 60 millioner kroner på at fagfolk har utredet den modellen som adm.dir i Helgelandsykehuset har landet på. Jeg mener det er den modellen som ivaretar hele befolkningen på Helgeland, både faglig og økonomisk, og er den modellen som er mest bærekraftig.

KrF Rana har jobbet aktivt opp mot fylket og flere på Stortinget for å belyse det som blir best for hele Helgeland. Det er helt klart adm.dir. Hulda Gunlaugsdottir i Helgelandsykehuset sin struktur.

Avslutningsvis vil jeg med dette si at Krf Rana støtter forslaget med en to-sykehusmodell, med det største i Rana og et mindre i Sandnessjøen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.