SPELLEMANNVINNER: – Allerede som 16 åring fikk hun sin første pris som det store talentet hun var. Siden den gang har hun mottatt en rekke nasjonale og internasjonal priser. Som artist, for sin musikalitet, sin særegenhet, som felespiller og nå som vokalist og tekstforfatter er hun unik, sier Bjørn Bonsaksen i 4/4 Forum for takt og tone. Foto: Martin Losvik / Grappa Musikkforlag

En av Norges største folkemusikere til Rana

Susanne Lundeng har gjort nordnorske folketoner tilgjengelig for et større publikum, forklarer Bjørn Bonsaksen i 4/4 Forum for takt og tone. Lørdag står hun på scenen i Teaterkafeen på Nordland Teater med egen trio og ny låt.

På nyåret 2020 er Susanne Lundeng klar med nytt album med sin trio som består av Nils-Olav Johansen på gitar og Erik Nylander på trommer. Førstkommende lørdag 23.november står hun på scenen i Teaterkafeen ved Nordland Teater. Det skriver Bjørn Bonsaksen i 4/4 Forum for takt og tone i en pressemelding. 

Særpreget komponist og låtskriver 

18. oktober slapp Lundeng singelen «Det å ei» fra sitt nye album og følger opp sin varmt mottatte debut som sangtekstforfatter, i tillegg til å lage melodiøse og løse melodier med nordlandsk felekraft i seg, forklarer Bonsaksen.

– Med smaken og klangen av ord på sin særegne måte formidler «Det å ei» tankene rundt det å ikke eie andres tid, å være tilstede i egen ro og la livet få leve, sier han. 

Bonsaksen forklarer videre at Lundeng har med forankring i nordnorsk folkemusikk utviklet seg til en særpreget komponist, arrangør og musikalsk fritenker, og har blant annet høstet en Spellemannpris i folkemusikk for sin utgivelse av 111 Nordlandsslåtter og er en av Norges mest meritterte folkemusikere. Musikken blir omtalt som drivende melankolsk, nedtonet, sår og stormfull.

– Allerede som 16 åring fikk hun sin første pris som det store talentet hun var. Siden den gang har hun mottatt en rekke nasjonale og internasjonal priser. Som artist, for sin musikalitet, sin særegenhet, som felespiller og nå som vokalist og tekstforfatter er hun unik, sier han og legger til at Lundeng har en sterk personlighet og en unik formidlingsevne og få, om noen, har hentet frem og gjort nordnorske folketoner tilgjengelig for et større publikum, slik hun har gjort. 

– Susanne har med seg to fantastiske musikere som hver for seg er en opplevelse. Erik Nylander, svensk trommis, bosatt i Norge og som vi har hørt en rekke ganger i ulike jazzkonstellasjoner sammen med blant annet Bjørn Alterhaug og Ola Kvernberg. Nils Olav Johansen, en av profilene i Farmers Market og Transjoik har spilt sammen med en rekke norske musikere og gitt ut egne plater. Nils Olav er en unik gitarist og vokalist som da han var på Hemnesjazz i sommer imponerte stort og bidro med en stor porsjon musikalsk humor. Det er all grunn til å se frem til en unik og flott musikalsk opplevelse førstkommende lørdag 23.11 på teaterkafeen, avslutter Bonsaksen.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.