I helga var du fin, Mo i Rana

Skrevet av Kenneth Johan Gabrielsen
11.03.2018 13:33 - OPPDATERT 12.03.2018 13:35

KOMMENTAR: Årets Rød snø er over. Blir det flere?

Du var fin i helga, Mo i Rana. Når du er sånn, kjenner jeg at det er deg jeg vil ha og ingen andre. Når du samler alle de gode, kristianene, isakene, hegene, sveinerikene, angeloene og hva-de-nå-heterene. Når du gir oss Mack-øl i hånda og smil om munnen. Når du gir oss det beste av det norsk musikk har å by på akkurat nå fra scenen. Da er du så fin, da, Mo i Rana. Da er det deg jeg vil ha.

Jeg har digget Rød snø siden oppstarten i 2014. Det har vært min favorittfestival i regionen. Litt, kanskje, fordi den er lillesøstra til Verket. Det blir mer intimt, litt mindre forhold. Den har gjerne hatt et litt mer spennende program. Hvem glemmer vel Pil & Bue på den store scenen med 1.500 glade mennesker foran? Men den har ikke vært favorittfestivalen til mange nok. Rød snø har ikke gått med pluss et eneste år. I oppstartsåret var minusen på over en million kroner.

Vi skal prise oss lykkelig over at Rød snø har hatt eiere som har ønsket å bygge noe, gi oss musikkelskende ranværinger noe å glede oss til også på vinteren. Men det er begrenset hvor lenge man kaster penger ut vinduet. Det var flere blant publikum som i løpet av helga sa til meg at dette kan være siste året. Kanskje er det det. I så fall var dette et farvel vårt forhold verdig. Jeg ga alt. Og du ga alt, Rød snø.

Det var mange høydepunkter. Hkeem gikk knallhardt ut med mektige Ghettoparasitt, en låt som river meg fullstendig fra hverandre hver gang. Morten Abel blir aldri feil, kongen av konger, the dude of all dudes. Jeg kunne ønsket meg en låt eller to til fra 1990-tallet, men jeg fikk Hard to Stay Awake, og da kan jeg ikke være misfornøyd. Og jeg liker også de nye låtene. Eva Weel Skram med den nydelige stemmen, det komiske talentet og den totale kontrollen på publikummet. 

Takk for i år, Rød snø. Du var herlig som alltid. Jeg håper vi ses og høres igjen. Men jeg er ikke sikker. I motsatt fall er dette en tilhengers farvel. La oss ta vare på byen vår. Den er fin. Når vi vil.

Min høyst personlige og uhøytidelige karakterbok:

Fredag: Ida Maria 4+, Hkeem 5+, Lars Vaular 5-, Morten Abel 5+.

Lørdag: Eva Weel Skram 6, Kajander 3-, Datarock 4/3, OnklP & De Fjerne Slektningene 5, DumDum Boys 5.

Kenneth J. Gabrielsen er journalist i Rana No.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.