Foto: Silje-Tamara Rojas

– En fornuftig anbefaling

Skrevet av Ann Kristin Kjærnli
20.11.2019 20:08 - OPPDATERT 21.11.2019 06:01

– Det er en fornuftig anbefaling fra ledelsen i Helgelandssykehuset, sier ordfører i Rana, Geir Waage (Ap) og varaordfører Anita Sollie (H).

– Nå har ledelsen i Helgelandssykehuset lagt frem sin innstilling for styret. Vi er tilfreds med at ledelsen foreslår en to-sykehusmodell med sykehus i Mo i Rana og Sandnessjøen, sier Waage og Sollie i en pressemelding onsdag kveld.

– Forslaget innebærer en balansert sykehus- og beredskapsstruktur på Helgeland: Et stort akuttsykehus i nord (Mo i Rana), et akuttsykehus ved kysten (Sandnessjøen), et DMS i midten (Mosjøen) samt et DMS og luftambulanse i sør (Brønnøysund). Sykehuset i Sandnessjøen beholder også fødeavdeling og akuttmedisinsk og akuttkirurgisk beredskap. 

– Sykehus og helsepolitikk skaper engasjement og følelser. Det er viktig å bygge brede løsninger som sikrer hele Helgeland et godt tilbud. Vi er tilfreds med at både Sør-Helgeland og Nord-Helgeland får sykehus med fødeavdelinger- og akutt-funksjoner dersom man følger rådet fra ledelsen ved Helgelandssykehuset. Vi håper og tror dette blir sluttresultatet når saken nå behandles på ulike nivåer inn mot endelig beslutning i 2020, sier Geir Waage og Anita Sollie.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.