Treffsikkert: Tomas Norvoll er svært glad for at EU-kommisjonen vil videreføre diffenerensiert arbeidsgiveravgift i Nord-Norge. Foto: Roger Marthinsen Foto: Roger Marthinsen

– En milepæl for næringslivet

Skrevet av Roger Marthinsen
11.06.2018 15:52

I mai la EU-kommisjonen frem sitt forslag til nytt langtidsbudsjett for perioden 2021 til 2027. Her foreslår de å videreføre den differensiert arbeidsgiveravgift i hele Nord-Norge.

– Det er en svært god nyhet for næringslivet i Nord-Norge. Dette har vi arbeidet lenge med, både politisk og i næringslivet i Nord-Norge, for å få til, sier en fornøyd fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll (Ap).

Over ett år til endelig beslutning

Norvoll argumenterer for at det må skapes flere kompetansearbeidsplasser i Nord-Norge. Da er den differensiert arbeidsgiveravgiften viktig. Lavere avgift betyr flere arbeidsplasser.

– Vi har kommet i mål i første runde. Men langtidsbudsjettet vedtas først av EU-rådet høsten 2019. Det betyr at vi vil fortsette det langsiktige arbeidet opp mot parlamentet og EU-rådet, underbygger Norvoll.

Treffsikkert virkemiddel

Den reduserte arbeidsgiveravgiften har vært evaluert en rekke ganger. Konklusjonen er at dette er et av de mest treffsikre virkemiddelene for ytterligere vekst i næringslivet i Nord-Norge.

– Det er veldig viktig at regjeringen, sammen med oss, bidrar i arbeidet med å sikre at vi kan utvikle nye innovative arbeidsplasser. Differensiert arbeidsgiveravgift er i tillegg en veldig ubyråkratisk ordning å administrere, sier fylkesrådsleder i Nordland, Tomas Norvoll.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.