Illustrasjonsfoto Illustrasjonsfoto: Roger Marthinsen

En person fra Rana omkom i trafikkulykke i Sverige

Skrevet av Silje-Tamara Rojas
10.10.2019 07:33 - OPPDATERT 10.10.2019 11:02

Fem personer fra Nordland var onsdag kveld involvert i en trafikkulykke på E12 ved Umasjö i Sverige.

Onsdag kveld klokken 21:10 mottok operasjonssentralen i Nordland politidistrikt meldingen om en trafikkulykke i Sverige som involverte fem nordmenn, forteller operasjonsleder i Nordland politidistrikt, Remi Johansen til Rana No. 

– Vi har fått beskjed om ulykken og snakket med pårørende. Utover dette er det svenske myndigheter som nå håndterer saken, sier Johansen. 

Etter at norsk politi mottok meldingen ble det klart at de skadde ville bli flydd til Helgelandsykehuset.

– Der har politiet vært å sjekket at fører ikke var beruset og personalia for svensk politi, sier operasjonslederen. 

Ulykken involverte fem personer hvorav fire var fra Helgeland. Tre av personene er fra Mo i Rana, en person er fra Hemnes og den siste passasjeren er fra Inndyr i Gildeskål kommune. 

En av passasjerene omkom, denne personen var bosatt i Mo i Rana, bekrefter Johansen. 

– Den omkommende er en person fra Mo i Rana. Av de andre passasjerene er ytterligere to personer fra Mo i Rana, en passasjer er fra Hemnes og den siste passasjeren er fra Inndyr, avslutter Johansen. 

Kollisjon mellom lastebil og personbil 

Det var den svenske avisen VK som først meldte om ulykken. 

I følge avisen skjedde ulykken langs E12 ved Umasjö utenfor Hemavan onsdag kveld hvor en lastebil og en personbil med fem personer kolliderte. 

[annonse]
Redningssjef i beredskap, Göran Josefsson forteller avisen at personbilen skal ha fått sladd og deretter kollidert med lastebilen som forsøkte å kjøre ut av veien for å unngå en kollisjon. Per nå er det likevel uklart hva som forårsaket ulykken. 

En person fra Mo i Rana omkom, videre er skadeomfanget på de ytterlige involverte uklart. 

– En person ble konstatert død på stedet av ambulansepersonell. To skadde ble flydd med ambulansehelikopter til Helgelandsykehuset i Mo i Rana, og de siste to personene ble fraktet med ambulanse til samme sykehus, sier Josefsson. 

I følge avisen skal alle de involverte i ulykken være mellom 17 og 27 år. De pårørende er varslet og det er satt opp kriseteam ved Helgelandsykehuset i Mo i Rana. 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.