–⁠ Endelig er vi i gang igjen!

Her er artistene som skal fylle en av landets mest hjertevarme festivaler.


10-12. mars arrangeres Bakeribyggfestivalen for trettende gang. I tre dager skal et av byens eldste bygg fylles med konserter, fagdag i psykiatri, kunstutstilling, unge talenter, god heimlaga mat, gode mennesker og lun stemning.

– Etter å ha blitt avlyst i 2021 grunnet pandemi er vi nå endelig i gang igjen. Det kjennes godt ut, og uansett hvilke restriksjoner som kommer skal vi sørge for at publikum, artister og brukerne av bygget skal tas godt vare på, melder Bakeribygget og 4/4 i en felles pressemelding. 

De to aktørene presenterer videre årets festival slik:

Årets festivalkunstner er Reidar Ystenes. Ystenes er bruker av Bakeribygget og begynte å male i 2016. Han har vært rusmisbruker i 30 år, og maling og friluftsliv blei hans vei tilbake til livet.

(Saken fortsetter under bildet)

Unni og Steinar. Foto: Per Heimly

Festivalen åpner torsdag 10. mars av kultursjef Hilde Rokkan og konsert med Steinar Raknes og Unni Wilhelmsen. Dette er en konsert som varierer mellom det nære, intime og akustiske, til store lydbilder med fullt rocketrøkk. To unike og særegne artister som har gjort stor suksess de siste årene.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Jenny B. Myhre. Foto: Jenny B. Myhre

Bakeribygget har fått nytt akustisk piano!! Et piano som eies og lånes ut av Sparebank1 Helgeland og som gjør at pianister i nasjonalt og internasjonalt format nå tilbys et godt instrument. To av de heteste norsk pianister Kjetil Mulelid og Espen Berg kommer til festivalen. Kjetil er blitt målt opp mot Keith Jarret. Espen Berg, som denne gangen kommer sammen med bandet Multiverse, har hatt stor suksess både nasjonalt og internasjonalt de siste årene.

(Saken fortsetter under bildet)

Multiverse band, Harald Opheim.

(Saken fortsetter under bildet)

Arvid Martinsen. Foto: Kristian Rødvand

Bakeribyggfestivalen har alltid vært en scene for lokale artister; Arvid Martinsen kommer med sitt band Just Friends og presenterer kjente standardlåter. Med seg har han blant annet Lars Erik Drevvatne på «nypianoet».

(Saken fortsetter under bildet)

Ronja Larsen.

Ronja Larsen, kanskje mest kjent fra teateroppsettingen Doajvvo, gjør denne gangen konsert sammen med nytt band under ledelse av Frode Hansen. Ronja er en spennende artist med en særegen stemme som med røtter i nordnorsk visesang, skriver og synger om små og store gleder i livet, så vel som tabubelagte og stigmatiserende temaer.

Petter Carlsen. Foto: Daìnil Røkke

Bakeribyggfestivalen avsluttes av Ensemble Noor og Petter Carlsen. Petters seneste
album, The Sum of Every Shade (2020) – det femte i rekken med hans gjenkjennbare
miks av atmosfærisk pop og alternativ rock – fikk strålende kritikker i hele Europa. Vi får oppleve en reise i Petters rike musikalske karriere sammen med Ensemble Noor. Dette er er samarbeid med Scene Nord.

---–