Hans-Petter Skjæran er meget fornøyd med å kunne rapportere at renseanlegget ved Celsa Armeringsstål endelig fungerer slik det skal. Her sammen med hovedtillitsvalgt Lars Frøysa, som nok er minst like fornøyd som Skjæran. Foto: Roger Marthinsen

Endelig full rense-effekt

Skrevet av Roger Marthinsen
10.09.2018 08:27 - OPPDATERT 10.09.2018 13:04

– Anlegget fungerer endelig slik det skal, og det er vi meget glade for.

Dette sier HR-sjef ved Celsa Armeringsstål, etter at renseanlegget ved bedriften endelig fungerer slik det skal.

– Etter en oppstart preget av mye feil og trøbbel, er vi glade for at vi nå har full effekt av renseanlegget vårt igjen, sier en fornøyd Skjæran, som berømmer de ansatte for innsatsen de har lagt ned, for å få utbedret feilen.

 
– Mekanisk avdeling hos oss har stått på dag og natt for å få anlegget opp til 100 prosent virkningsgrad igjen. I løpet av forrige uke ble de siste av totalt 1600 poser skiftet, sier Skjæran, som videre forteller at man kjørte det man kaller for stresstesting av anlegget, de siste dagene av forrige uke.

– Vi stresstestet anlegget med alle kammer i drift. Anlegget fungerer nå slik det skal, og det er vi meget glade for, sier Hans-Petter Skjæran ved Celsa Armeringsstål. 

Problemene med renseanlegget førte til en del utslipp av røyk over tak, som normalt sett skal renses. Utslippene har ikke hatt et innhold av støv og NO2 som har gitt overskridelser ved målestasjonen på Moheia.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.