Foto: Vegard Breie

Endelig gull til Fredrik!

Skrevet av Roger Marthinsen
30.11.2019 12:24 - OPPDATERT 30.11.2019 12:29

Med full klaff både i løypa og på standplass, var Gjesbakk suveren!

Fredrik Gjesbakk leverte et suverent sprintløp i IBU-cupen på Sjusjøen i formiddag.

Med feilfri skyting både på liggende og stående gikk Bossmo & Ytteren-løperen inn til gull, 20,9 sekunder foran lagkompis Sigurd Pettersen. Gjesbakk har dermed et strålende utgangspunkt for en ny topplassering, foran morgendagens jaktstart. 

Dagens gullmedalje i IBU-cupen er Gjesbakks første på tre sesonger, og hans andre i IBU-cupen totalt! Forrige gang 27-åringen gikk helt til topps var i 2016/17-sesongen, da han gikk til topps på en sprint i Ridnaun.

I dagens løp lå Fredrik på en 6. plass inn til første skyting. Ut derfra var imidlertid ranvøringen i tet – og der ble han resten av løpet. 

Kvinnenes IBU-sprint ble vunnet av Karoline Erdal. Med Gjesbakks gull på herresprinten rett etterpå, ble det dermed en stor norsk dag i IBU-cupen.

IBU-cupens første runde avsluttes med jaktstart i morgen. Da går også første individuelle renn i verdenscupen av stabelen i Østersund, med Emilie Ågheim Kalkenberg på startstreken for Norge under sprinten. 

-----

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.