Det ble ingen stafett-suksess for Emilie Kalkenberg og Norge i dag. Foto: Berit Roald / NTB

Endte på den sure 4. plassen

Skrevet av Roger Marthinsen
18.02.2021 12:02 - OPPDATERT 18.02.2021 13:32

Hadde seieren innen rekkevidde i thriller-avslutning, men det ble ingen ny stafett-suksess for Emilie og Norge.

De ble en småskuffende 4. plass for Norges stafettlag i IBU Cup i formiddag. Dermed ble det ingen ny ny stafettmedalje på Emilie Ågheim Kalkenberg, som var med på å ta gull for Norge under miks-stafetten under EM for snart tre uker siden.

I likhet med på EM-stafetten så gikk Kalkenberg første etappe for Norge også i dagens stafett i Brezno-Osrblie. 23-åringen leverte en feilfri første skyting og var helt i tet inn til andre skyting. Emilie tapte imidlertid noe i sporet, brukte ett ekstraskudd på den andre skytingen og vekslet som nummer seks, 43,8 sek bak Sverige, som da ledet. 

Aasne Skrede gikk andre etappe for Norge. Hun gikk laget opp to plasser sendte Ragnhild Femsteinevik ut som nummer fire, 47,7 sek bak Russland som da hadde overtatt teten. 

Ragnhild Femsteinevik beholdt 4. plassen gjennom etappen og sendte Karoline Erdal ut 36,8 sekunder bak Russland og bare 12,9 bak Sverige på bronseplassen.

Erdal gikk Norge opp til tredjeplassen inn til siste og avgjørende skyting, med Sverige rett bak. Og da både Russland (to strafferunder) og Tyskland (en strafferunde) sprakk skikkelig på siste skyting, åpnet muligheten for førsteplass seg for Norge. Men også Erdal fikk trøbbel på siste skyting og pådro seg en strafferunde. Dermed glapp ikke bare førsteplassen, men også pallplassen for Emilieog lagvenninnene. For Sverige kom seg gjennom siste skyting uten runder og ledet ut fra standplass, med Russland rett bak og Tyskland i en trygg 3. posisjon.

På sisterunden avar Russland sterkest og vant stafetten 9,4 sekunder foran Sverige. Tyskland endte på 3. plass, 26,5 sekunder bak Russland. Karoline Erdal hadde ikke mye å gå for på sisterunden og Norge endte til slutt 1:38.2 bak Russland og 1:11.7 bak Tyskland på 3. plassen. 

På en stafett med enorme nivåforskjeller bak de fire beste fulgte Frankrike på 5. plass og Ukraina på 6. plass, nærmere minuttet bak Norge. USA havnet på 7. plass nesten syv minutter bak Russland, mens hele seks nasjoner (Slovakia, Tsjekkia, Polen, Sveits, Romania og Finland) ikke fikk fullføre stafetten da de ble tatt igjen med en runde.  

IBU-runden i Brezno-Osrblie fortsetter med sprint lørdag og avsluttes med jaktstart søndag. Der vil både Kalkenberg og Marthe Kråkstad Johansen, som noe overraskende for noen ikke fikk gå dagens stafett, delta. 

-------

[annonse]
 

 

 

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.