Foto: Matt Dunham / NTB

Enorm smitteøkning – rutineendring er deler av forklaringa

Døgnrekorden økte med over 8.000 korona-tilfeller! Nye tilfeller i 32 av fylkets kommuner.

Det siste døgnet er det registrert 24.958 nye koronasmittede i Norge. Dette er en soleklar nu døgnrekord. Det forrige høyeste antallet var registrert døgnet i forveien, med 16.877 smittede.

Døgnantallet for siste døgn kan imidlertid være noe misvisende, ettersom den voldsomme økningen skyldes en rutineomlegging i rapporteringen inn til Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS), som gjør at det kan komme etterregistrering av smittetilfeller fra lørdag 15. januar på mellom 5.000-8.000 tilfeller, melder Folkehelseinstituttet. 

Selv om antallet for enkeltdøgn kan være for høyt og at det tidvis er ulike tall som oppgis fra Msis og fra kommunene selv, så vil antallet over flere dager bli riktig. Og her viser tallene en klar stigning i smitten. De siste sju dagene er det i snitt registrert 14.328 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt en uke tidligere dager lå på 8.773. 

I Nordland er det det siste døgnet registrert 451 nye koronatilfeller. Dette er to mindre enn døgnrekorden fra tidligere i uka. Det som imidlertid er ny rekord for Nordland, er at de nye tilfellene er fordelt på 32 av fylkets 41 kommuner. På Nord-Helgeland er det siste døgn registrert 58 nye tilfeller i Rana (537 siste to uker), 7 tilfeller i Hemnes (47 siste to uker), 1 nytt tilfelle i Rødøy (7 siste to uker), 1 nytt tilfelle i Lurøy (4 siste to uker), 0 i Nesna (5 siste to uker) og 0 i Træna (1 siste to uker), i følge Msis.  

Fredag var 230 koronapasienter innlagt på sykehus. Helgelandssykehuset hadde da ikke noen koronapasiener innlagt, i følge Helsedirektoratets tall. 

-------–

Få med deg noen korona-frie saker! 

 

 

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.