Et enstemmig Lurøy formannskap har gitt fylkeskommunen et nytt pålegg om helsekonsekvensutredning av ekspeditørløse kai. (F.v.) Morten Asdal Olsen (ikke til stede i møtet), Gro Iren Nergård, Håkon Lund, Nina Bentzen og Odd Even Pedersen. Foto: Roger Marthinsen

Enstemmig returnert til fylkeskommunen

Skrevet av Roger Marthinsen
15.01.2021 17:00 - OPPDATERT 16.01.2021 07:00

Lurøy kommune godtar ikke svaret om konsekvensene av båtanløp uten ekespeditører.

I høst påla Lurøy kommune fylkeskommunen å gjennomføre en helsekonsekvensutredning av innføringen av ekspeditørløse kai for hurtigbåter.

Etter utsettelser og etterlysninger fikk kommunen en utredning på bordet den 10. desember – en utredning rådmann Karl-Anton Swensen mente var noe helt annet enn det man hadde bestilt.

– Fylkeskommunens «Helserisikovurdering» verken besvarer eller innfrir pålegget om utarbeidelse av helsekonsekvensutredning. Det er betydelig forskjell på helserisikovurdering og helsekonsekvensutredning, noe som bør være kjent for fylkeskommunen, uttalte rådmannen i sin innstilling til formannskapet.

Og formannskapet deler rådmannens innstilling. Forleden sluttet man seg enstemming til rådmannens innstilling, og vil nå sende en ny bestilling av helsekonsekvensutredning, til Nordland fylkeskommune.

Av vedtaket fremgår det at ordfører Håkon Lund skal gi fylkeskommunen et nytt pålegg om helsekonsekvensutredningen, og at denne må være gjennomført og kommunen i hende senest 2. mars.

---------------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.