Foto: Heiko Junge / NTB

– Er du 18 år og eldre og ønsker vaksinen, men ikke har registrert deg enda? Da ber vi deg gjøre det nå

Skrevet av Hedda Hiller
19.07.2021 10:21 - OPPDATERT 19.07.2021 17:02

Rana kommune får 1577 vaksinedoser denne uken og 1818 i neste uke.

Rana kommune oppfordrer alle over 18 år og som ønsker vaksinen, om å registrere seg nå.

– Rana mottar nå flere vaksinedoser enn beregnet. Vi får 1 577 vaksinedoser denne uken og 1 818 i neste uke.  Vaksinasjonsklinikken vil derfor ha ledig kapasitet i uke 31 og 32, skriver kommunen i ei pressemelding. 

– Er du 18 år og eldre og ønsker vaksinen, men ikke har registrert deg enda? Da ber vi deg gjøre det nå.

Har du bank-Id kan du enkelt registrere deg her. 

Kommunen sendte ut 1154 invitasjoner til «etternølere» på fredag, og ser at 742 av disse nå har bestilt seg time. Det er fortsatt ledige timer i uke 31 og uke 32.  

Rana vaksinerer nå innbyggere i prioriteringsgruppe 10 og 11, samt etternølere som ikke har registrert seg tidligere. Så langt har 48,6 prosent av innbyggerne i Rana fått minst én dose, og 29,7 prosent er fullvaksinert.

Ta kontakt med Koronatelefonen:

Hvis du har hatt alvorlige allergiske reaksjoner (anafylaktisk sjokk) på vaksiner/medisiner/mat tidligere. Dette gjøres før du bestiller deg time eller i god tid før du har time. Koronatelefonen informerer vaksinasjonsklinikken som tar kontakt.

Hvis du ikke har fått invitasjon og mener du skulle ha hatt det.

[annonse]
Hvis du blir forhindret fra å møte til time pga. sykdom, medisinsk behandling, jobb ol. og du ikke får avbestilt/endret selv.

Hvis du oppdager feilregistrering av vaksiner i Helsenorge.no.

Hvis du har spørsmål om korona-regler, og hvis du trenger hjelp i forbindelse med testing eller vaksinering.

Koronatelefonen har telefonnummer 950 04 433 og vil være betjent mellom kl. 09.00 – 15.00 på hverdager.

Det ble i forrige uke avlagt 0 positive prøver. På testklinikken på Selfors ble det tatt 207 koronatester, og 2106 i Umbukta. 

Västerbotten er fortsatt grønn. Det betyr at du ikke må i karantene etter besøk i for eksempel Hemavan, Storuman, Lycksele og Umeå. Norrbotten er oransje, en tur innom dit vil utløse karanteneplikt. Dette gjelder hvis du for eksempel skal til Piteå og Luleå.

Fullvaksinerte og personer som har gjennomgått koronasykdom de siste seks månedene har fritak for innreisekarantene. Du må kunne dokumentere at du får unntaket med et gyldig norsk eller europeisk koronasertifikat.

Skal du på reise til Sverige eller til utlandet, sett deg grundig inn i hvilke regler som gjelder for deg og din reise.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.