"Er ikke dette litt pinlig?"

– Det må være de mest ihuga for flyplassen som tror at dette ikke går ut over investeringer i kommunen, skriver Arne J. Alte.

Etter å ha lest julebrevet fra Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU) til Ranas befolkning, så minna det meg om det vi har sett fra et vekkelsesmøte i Sarons dal. Der ber de også om å gi så det monner.

Det har i lengre tid blitt fortalt fra PLU at finansiering på 150 millioner var under kontroll. Så kommer det nå henstilling til befolkningen om de kan yte en del og litt til, for å dele på byrdene til finansiering av flyplassen. Er det noen som i lengre tid ikke har snakket sant? Er ikke dette litt pinlig?

600 millioner er beløpet Avinor skal ha på bordet fra PLU og Rana kommune. Utgangspunktet var deling, men det har over tid vist seg at det ikke var mulig, så derfor økte kommunen beløpet til 450 mill. Etter det som nå er kommet fram ser det ut til være problemer med å finne 150 millioner som skal være PLU sitt ansvar. Nå tar sikkert ikke PLU det så tungt, for de vet at kommunen er garantist, et møte på bakrommet, så er sikkert pengene på plass. 

PLU har gjort en god jobb som har fått med seg PR-kåte politikere som i innspurten til valgkampen helt har mistet gangsynet, bare for å få velgere. Derfor går de inn for at det bygges en flyplass til 4 milliarder oppe på Hauan, som vil være en flyplass for Rana, ikke for Helgeland som det står i papiret. Den dagen Sandnessjøen og Mosjøen blir nedlagt for å holde liv i Hauan, da er Helgeland blitt fattigere. Det kan ikke være mange som tror på politikerne om at det ikke vil skje.

Hvor er det blitt av lovnadene fra han som var så blid før valget, om at billettprisene til Widerøe skulle halveres. Det hadde vært en god del billigere enn 4 milliarder til ny flyplass og det ville fungert godt for alle tre flyplassene på Helgeland.

Rana kommune blar opp 450 millioner til flyplassen og det vil ikke merkes på investeringer ellers i kommunen. Hva med de som er ferdigbehandlet på sykehuset og som kommunen betaler millioner for, fordi det ikke finnes sykehjemsplasser? Skoler rives ned og må bygges nytt fordi det ikke er vedlikehold. Hva med kulturhus i Nord-Norges 3. største by, som Waage til stadighet fremhever? Vi har et rådhus på Mo som skal være et midtpunkt i en by, hvis man kaster et blikk opp etter veggene så ser det ut som et utbombet hotell i Bosnia. Det må være de mest ihuga for flyplassen som tror at dette ikke går ut over investeringer i kommunen.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.