Er Nord universitet egentlig et sort hull?

Skrevet av Lyder Storhaug
19.09.2019 17:00 - OPPDATERT 19.09.2019 19:32

Et av de største mysteriene vitenskapen har å pusle med er de såkalte «sorte hull», der gravitasjons-kraften er så sterk at alt innenfor rekkevidde slukes og slippes aldri ut igjen.

Det er mange grunner til å lure på hva som egentlig er Nord Universitet sin motivasjon for å legge ned drift ved Campus Nesna. Det som er kommet frem i nyhetsbildet og gjennom streaming fra møter og konferanser gir stor grunn til å frykte at Nord Universitet egentlig er «et sort hull» som suger til seg og sluker de utdanningsmuligheter («konkurrenter») som er innen rekkevidde. I forbindelse med «sorte hull» snakker vitenskapen om «mørk materie», og man kan bare forestille seg hvilken mørk materie som utgjør drivkraften i de uhyrlige vedtak som er fattet av styret i Nord Universitet. Det synes å være helt klart at argumentasjon, fakta og fornuft slett ikke henger sammen i deres regnestykke og fremstilling. Altså er det relativt lett å regne seg frem til at motivasjonen må ha andre kilder.

Hva er det som river og sliter i vår langstrakte nordnorske kyst? Hvilke krefter er det som utmerker seg i forsøket på å ramme våre små samfunn, der godt naboskap, sunne barn, trivsel og samhold er noen av de fremste kjennetegn? Har vi ikke nærmest daglige erfaringer som bunner i storsamfunnets umettelige trang til å sentralisere og avskaffe disse utkantene som er så dyre i drift? De «store» har alltid en tendens til å ta seg til rette og rettferdiggjøre seg selv med tanken på sin egen storhet.

Nå har vi lest at pressekontakt Catrine Hole ble nektet å filme under et offentlig og åpent styremøte i regi av Nord Universitet. Kommunikasjonssjef Andreas Førde omtaler pressekontakten som «en tilfeldig tilhører». Man må virkelig lure på om det bunner i en angst for å bli avslørt. Er virksomheten til Nord Universitet så lyssky at den ikke tåler helt vanlig dagslys? Det er utrolig vanskelig å opprettholde tilliten når man ser hvordan de råkjører i denne saken og løper fra avtaler og ansvar uten at det plager dem det minste. Man kan rett og slett ikke behandle hverken folket i distriktene, kollegiet eller noen andre på denne måten. Man kan ikke fortsette å holde folk for narr! Denne skammen tror jeg det vil ta tid å vaske av seg!

De «sorte hull» sluker også lyset som heller ikke slipper ut. Og når ikke engang lyset slipper ut, da blir det vanskelig å få innsikt i hva som egentlig foregår.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.