Erik Bye-konserten under Vinterlys får det lille ekstra

Båsmokoret ble ønsket til Vinterlysfestivalen i en anmeldelse i Rana No. Det feirer de med å oppfylle en publikummers største ønske.

– For første gang står Båsmokoret på programmet til Vinterlysfestivalen! Det er et  resultat av en strålende konsertanmeldelse fra i fjor, og det faktum at Sigmund Groven ønsket seg tilbake til Helgelandskysten, som han har gode minner fra med sin gamle venn Erik Bye. Nå blir det Erik Bye-konserter både på Lovund og på Mo under Vinterlys, forteller kommunikasjonsleder i Båsmokoret, Sølvi Riise til Rana No. 

Les også:
I fjor inviterte Båsmokorets musikalske leder Tor Petter Aanes med seg munnspill-legenden Sigmund Groven til Helgeland for å ta et dypdykk ned i den skattkisten av viser og tekster som Bye etterlot seg.

Sigmund Groven samarbeidet tett med Erik Bye i en årrekke og har også tonesatt flere av Byes tekster, blant andre «Så spiller vi harmonica», som har gitt tittelen til konserten. Tor-Petter Aanes har selv arrangert flere av visene spesielt til denne konserten og han fikk attpåtil med seg Nordland teaters egen Erik Bye-kjenner Andreas Kolstad som solist og forteller. 

ANMELDELSE SØRGET FOR BOOKING

Dette resulterte i en konsert som fikk terningkast 6 av Rana Nos journalist Hedda Hiller, og som i anmeldelsen åpent kalte på Nordland teaters Wenche Bakken og praktisk talt bestilte denne konserten til Vinterlysfestivalen 2019.

– Og glade er vi for det, for teateret hørte, og innfridde ønsket, og mandag 11.februar står Båsmokoret på scenen sammen med samme besetning og samme suksessoppskrift som en del av Vinterlysfestivalens program! Erik Byes vakre melodier tonesatt av kyndige musikere og sunget og fortalt med oppriktig kjærlighet av teaterets egen Andreas Kolstad. Båsmokoret kunne ikke vært mer tilfreds og vi gleder oss til å fremføre konserten for et større publikum i Meyergården Spektrum, sier Riise. 

– Men én ting skal vi gjøre bedre på denne konserten, sier dirigent Tor-Petter Aanes.

– Det var én person blant publikum som sa klart i fra at til tross for en glimrende konsert, så satt han og ventet på Erik Bye’s hyllest til Helgeland, Hildringstimen, og den bare måtte vi sette opp på programmet dersom vi skulle gjenta konserten. 
Vi tar han selvsagt på ordet, og lover at Hildringstimen blir å høre denne gangen! sier Aanes. 

Flere av Erik Bye’s mest folkekjære sanger skal tolkes av koret og solister. "Vår beste dag" og "Vårherres klinkekuler" er med på konsertprogrammet. Hymnen "Tilbake til sangene" som pryder Bye’s gravstøtte, skal også i år synges av Linn Cathrin Kvåle, en av korets solister. 

[annonse]
FØRPREMIERE PÅ LOVUND

Sigmund Groven har en internasjonal solistkarriere som spenner fra konserter i Carnegie Hall i New York og Mozarteum i Salzburg til listeplasseringer i Sør-Korea og Hong Kong. Norsk publikum kjenner ham fra plateinnspillinger, radio og TV-opptredener og konserter landet rundt gjennom flere tiår.

Les også:
– Groven har knyttet vennskap til Helgelendingene og ser frem til konsertene på Mo og ikke minst helgeturen til Lovund i forkant, der det blir førpremiere på Vinterlyskonserten lørdag kveld, forteller Riise. 

Nordland Teaters Andreas Kolstad er solist og binder det hele sammen med sine historier. Fra Nesna kommer Snorre Magnus Sivertsen med sin kontrabass.

Dirigent Tor-Petter Aanes trakterer pianoet og holder styr på Båsmokoret, som gleder seg til å sette publikum i god Erik Bye-stemning sammen med dette laget.

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.