Et av landets største band er bekreftet til Verket

– Vi gleder oss til å komme tilbake til Rana, vi har masse gode minner fra herfra, sier Madrugada.


– Det er en ren glede å gå ut med at Madrugada kommer tilbake til Verket i 2023. Dette kommer til å målbinde festivalpublikum på Revelen og bli helt rått, slik Madrugada alltid er, sier festivalsjef Ingrid Alte Westman i. en pressemelding.

Bandet ser frem til å komme tilbake til Verket:

– Vi gleder oss til å komme tilbake til Rana! Vi har masse gode minner herfra, fra vår første gig på den lille klubben «Punktum» via Sjonstock og Meyergården, til Verket. Nå ser vi fram til å komme tilbake til industrielle omgivelser og god stemning på festivalen, som vi hadde den store gleden av å besøke i 201, sier de.

Tidligere denne uken har festivalen gått ut med at Sondre Justad og Astrid S kommer til festivalen, som går av stabelen 25. og 26. august 2023.  Flere artister slippes fremover mot festivalen.

Om Madrugada:

En av norsk rocks virkelige storheter, Madrugada, var på høyden da de la inn årene i 2008. Men elleve år borte fra rampelyset, bidro bare til å forsterke bandets status. Da de tre gjenlevende originalmedlemmene gjenforentes i 2019, for å gjøre ære på debutalbumet Industrial Silence, var de større enn noen gang. Både i- og utenfor hjemlandet.

Turneen de la ut på i 2019, ble oppunder 100 konserter lang. Det var et triumftog, med blant annet to utsolgte kvelder i Oslo Spektrum, festivaljobber over hele Norge og en lang serie konserter på kontinentet, der bandet nå solgte ut dobbelt så store haller som tidligere.

Det har da også alltid vært noe helt eget med lydbildet til dette bandet. Ikke bare har de en av landets, ja vi tør påstå planetens, beste vokalister i Sivert Høyem, men den sterke signaturen til bandet, både lydmessig og visuelt, befinner seg i en helt egen liga, som trosser både generasjoner, sjangre og trender.

I 2021 slapp Madrugada «Chimes at Midnight» til strålende anmeldelser og topplasseringer på albumlistene i både Norge, Hellas, Tyskland og Sveits.

Albumet ble fulgt opp av to nye kvelder i Oslo Spektrum og en gigantisk stadion-konsert som i Athen, bandets største enkeltkonsert noensinne.

 

Om Verket:

Verket er Helgelands største festival og arrangeres årlig på tampen av sommeren i Mo i Rana. Festivalen finner sted på Revelen, i gangavstand fra Mo sentrum og noen hundre meter fra Mo Industripark, tidligere A/S Norsk Jernverk, som har gitt festivalen dens navn.

***

 ***