Stålkameratenes aller siste hjemmekamp på Sagbakken, 20. oktober 2018. Foto: Roger Marthinsen

"Et falskt og urettferdig bilde av Stålkameratene og våre interne prosesser"

DEBATT: – Uenighet om forslag som skal behandles på lagets årsmøte førstkommende onsdag, er en ærlig sak. Men påstander om udemokratiske prosesser og ufin omtale av klubben er en grisetakling fra forfatteren., skriver Stålkameratenes Roger Fagerdal.

--------------

Dette er et debattinnlegg. Debattinnlegg og kronikker gir uttrykk for skribentens holdninger og meninger.  

--------------

IL Stålkameratene Fotball angripes kraftig i gårdagens leserinnlegg skrevet av Roar Øverås. Vi ser oss nå nødt til å svare på et innlegg som tegner et falskt og urettferdig bilde av Stålkameratene og våre interne prosesser.

Valgkomiteen i klubben har på oppdrag for Hovedlaget og årsmøtet, oppfylt sitt mandat og har fått frem solide, erfarne og engasjerte mennesker som skal gi av seg selv for idretten, med ønske om et aktivitetsrikt og sunt idrettslag.

Barna trekkes fram som et argument for hvorfor IL Stålkameratene ikke burde oppheve vedtaket som i 2017 ble fattet med knappest mulig flertall. Forslaget som legges fram, verken nevner eller omfatter barnefotball. Vi kan heller ikke se at et IL Stålkameratene med et evt. fotballag skulle kunne undergrave Rana FKs aktivitet.

Øverås hevder at han er utelukket fra kommende årsmøte. Det er delvis sant, all den tid Øverås ikke meldte seg på i tide. Han var ikke alene om det. Innkalling og krav om påmelding er gjort helt i tråd med idrettsforbundets veileder for årsmøter, og er likt for alle.  Det ble åpnet for påmelding den 25. august, med siste frist 10. september. Hans beskyldninger om forskjellsbehandling tilbakevises av fotballgruppa. Vi har mottatt kun en henvendelse om å skaffe plass til folk som ikke hadde meldt seg på i tide. Henvendelsen kom fra Øverås selv.

Det er med undring vi registrerer at Øverås unnskyldning for å være for sein med påmeldingen, skyldes en «alvorlig hendelse under arbeid i fotballhallen». Vi er ikke kjent med at en slik hendelse skal ha skjedd. Derimot er vi kjent med at Øverås postet et innlegg på Facebook samme kveld, der denne hendelsen ikke var nevnt.

Øverås skriver videre at han kommer til å bruke mye tid på å framsnakke seriøse aktører i Rana, i stedet for å ødelegge for etterkommerne. Det har han dessverre ikke gjort i dette innlegget. Uenighet om forslag som skal behandles på lagets årsmøte førstkommende onsdag, er en ærlig sak. Men påstander om udemokratiske prosesser og ufin omtale av klubben er en grisetakling fra forfatteren. 

[annonse]
Fair play handler om ærlig spill og sportslig opptreden. Både på og utenfor banen.

Sportslig hilsen på vegne av Fotballgruppa, I.L. Stålkameratene; Roger Fagerdal (leder)

-----------

LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.