Foto: Roger Marthinsen

Ett nytt smittetilfelle i Rødøy

Skrevet av Roger Marthinsen
10.01.2021 16:24 - OPPDATERT 10.01.2021 17:01

Ett nytt tilfelle i dag, ett tilfelle fra i går var falsk positiv, mange gledelige svar i dag – og i morgen skal alle ved barnehage og skole testes.

Rødøy kommune har i dag fått beskjed om nok et smittetilfelle i kommunen, i forbindelse med et pågående korona-utbrudd.

– Vedkommende som er påvist smittet i dag var allerede i karantene, som kjent nærkontakt i det pågående utbruddet. Smittesporing pågår, melder Rødøy kommune på kommunens nettside. 

Dette er kommunens 19. koronatilfelle på én uke. Kommunen var allerede på 19 tilfeller i går, men i dag kom beskjeden om at ett av smittetilfellene som ble meldt i går, dreide seg om en såkalt falsk positiv test.

Ved inngangen til helgen ventet Rødøy kommune på omlag 60 prøvesvar. Alt i alt har kommunen fått analysert omtrent 190 tester den siste uken. Nå er alle svarene kommet, og det foruten de fem positive tilfellene som ble meldt i går og i dag, var alle utestående prøver negative.

I morgen skal det imidlertid tas nye tester av en god del personer. Da skal barnehagebarn, elever og lærere ved Nesøy skole testes, ettersom en elev ved skolen var blant dem som fikk påvist smitte lørdag. Eleven var kjent nærkontakt i det pågående utbruddet.

– Vi opprettholder de lokale tiltakene som allerede er innført, som hjemmeundervisning og besøksstans på omsorgssentrene, inntil prøveresultatene kommer tilbake, og vi får vurdert konsekvensen av disse, melder Rødøy kommune på sin Facebook-side. 

----------

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.