Foto: Roger Marthinsen

Etterlyser sunt bondevett

Skrevet av Roger Marthinsen
10.07.2020 16:04 - OPPDATERT 10.07.2020 17:01

– Nå kan man altså dra rett på jobb på sykehjemmet etter å ha vært på ferie i London og Madrid – men å spille fotball på en gressbane i Aldersundet eller på Nesna, det er fortsatt ulovlig. Jeg fatter det bare ikke!

Arbeiderpartiets nestleder Bjørnar Skjæran er i angrepsposisjon mot regjeringen, etter at det i dag ble lagt frem nye reiseråd der det nå gis grønt lys for reiser mellom Norge og mesteparten av Europa. Det følger i kjølvannet av grønt lys for åpning av utesteder og nattklubber, det å sitte ved skulder ved skulder på bussen og gjenåpningen av det meste av samfunnet.

De regjeringen fortsatt gir rødt kort de som vil spille breddefotball – også i deler av landet som ennå ikke har hatt påvist smitte.

– Nå kan altså en sykepleier fra eksempelvis UNN reise til Madrid eller London, via Oslo, komme hjem og dra rett på jobb på sykehuset. Men i Lurøy og på Nesna, der får man ikke spille fotball. Og ikke bare får man ikke spille kamper, men man nektes altså å trene i lag i sommerværet. Det er bare ikke til å forstå, sier Skjæran, som bruker sin egen hjemmebane, Aldersund stadion, som en illustrasjon:

Den nyrestaurerte gressbanen ligger nærmest isolert og urørlig for folk over 20 år som har lyst til å trille ball. 300-400 meter unna ligger bygdas aldershjem, der ansatte kan gå rett på jobb etter at de eventuelt har vært på storbyferie i Madrid, stått tett i tett i insjekkinga på Gardermoen eller tatt del i sild-i-tønne-utelivet i Oslo.

Skjæran mener at myndighetene med slike grep setter folks lojalitet og vilje til å delta i den samfunnsdugnaden tiltakene mot korona-pandemien er betegnet som, kraftig på prøve.

– Hele Norge har støttet opp om dugnaden. Slik skal det være, og fellesskapet og solidariteten har vist seg fram fra sin beste side. På Sleneset for eksempel, stengte man selvsagt også ned hele skolen, til tross for at man har et elevtall som gjør at det nærmest er to klasserom tilgjengelig per elev om man bruker hele skoleanlegget. Fordi man tar ansvar i dugnaden. Men nå er det på tide at man bruker fornuft og også åpner opp for breddefotballen.

– Kan årsaken til at man holder igjen være at fotball-ledere og -profiler var kjapt på ballen rett etter nedstengingen og ba om å bli behandlet som unntak som måtte få åpnet haller, baner og serier, og siden har vært forholdsvis og konstant offensive?

– Det er sikkert mulig at idrettsledere kunne valgt en annen strategi undervis, men det vil være hårreisende om dét er årsaken til at man hevder det er faglig uforsvarlig å la noen spille fotball på Aldersund stadion eller på andre baner i bygdenorge. Jeg har spilt et utall av kamper i 5. og 6. divisjon opp gjennom årene. «Trengselen» på tribunene har aldri vært påfallende, sier Skjæran.

----------

[annonse]
LES OGSÅ:

 

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.