Kommunikasjonssjef Cionnie Slettan Olsen orienterer om flom-situasjonen i Rana. Foto: Roger Marthinsen

Evakuerte får flytte hjem, ei bygd er ikke lenger isolert – og i Grønfjelldalen kan det bli tog for bru

Skrevet av Roger Marthinsen
22.09.2020 13:48

Avventer svar på hvor raskt reservebru kan komme på plass.

Krisestaben i Rana kommune har hatt sitt andre møte for dagen, og kommunikasjonssjef Connie Slettan Olsen har følgende oppdatering om flom-situasjonen og kartlegging og tiltak i forhold til denne:

·         En bruekspert er på tur til Rana. Om og når det kan komme en midlertidig bru på plass på Nevernes, kan man ikke si noe om før etter befaringen. 

·         Det jobbes fortsatt med alternativ vei inn til Grønnfjelldal. Kommunen har god dialog med Bane Nor, som ser på muligheten for å etablere en perrong ved Grønfjelldal stasjon. Om dette lar seg gjøre, kan dette komme på plass i løpet av få dager.

·         Veien til Ågdalen er åpnet. Det betyr at Langvassgrenda dermed ikke lenger er isolert. Grønfjelldalen, Virvassdalen og Elvmøthei er imidertid fortsatt isolerte.

·         Sektor for tekniske tjenester melder om mange mindre skader på veier, men ingen kritiske i forhold til beredskap.

·         Rana kommune jobber fortsatt med å finne løsninger for skoleelever som er isolerte.

·         To bolighus som ble evakuert fra Skonsenghagen i går, kan flytte hjem igjen. Dette er klart etter at NVE i dag har befart stedet. 

·         Telenor og Helgeland Kraft jobber med strøm- og mobildekningen i Grønfjelldalen og nordover i Dunderlandsdalen.

Rana kommune skal ha nytt møte i kriseledelsen kokken 16 i ettermiddag. 

[annonse]
----------

LES OGSÅ:

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.