Torbjørn Aag og Bjørn Audun Risøy er svært fornøyd med statlig medfinansiering til oppbygging og drift av Vitensenter Nordland Foto: Hedda Hiller

2,5 mill. i statlige midler til vitensenteret

Skrevet av Roger Marthinsen
04.07.2019 08:04 - OPPDATERT 04.07.2019 11:01

– Dette er gledelig og fantastisk viktig.

Dette sier styreleder Bjørn Audun Risøy og daglig leder Torbjørn Aag i Vitensenter Nordland, etter at det er klart at Vitensenter Nordland AS vil motta statlige midler. Stortinget vedtok nemlig å øke 2019-bevilgningen til Vitensenterprogrammet i revidert nasjonalbudsjett, den 21. juni. En konsekvens av dette er at Vitensenter Nordland blir et nytt regionalt vitensenter i Norge, fra og med høsten 2019. 

Styret for Vitensenterprogrammet i Forskningsrådet har vedtatt at Vitensenter Nordland tildeles 2,5 mill. kroner for andre halvår 2019.

– Dette er svært gledelig og fantastisk viktig for Vitensenter Nordland, sier styreleder Bjørn Audun Risøy og fungerende daglig leder Torbjørn Aag, i en pressemelding. 

(Saken fortsetter under bildet)

Torbjørn Aag og Bjørn Audun Risøy ser frem til å starte ombyggingen av 2. etasje i Moment, der Vitensenter Nordland skal inn. Foto: Museumsgården

Rana kommune har tatt et tydelig ansvar ved å støtte opp om etableringen, fylkeskommunen bidrar med midler til utvikling og oppbygging. I tillegg til støtte fra næringsliv gir Helgeland Sparebank og SpareBank1 Nord-Norge betydelige gavemidler fra stiftelsene til utstyr og installasjoner.

I tillegg kunngjorde nestleder i utdannings- og forskningskomiteen, Kent Gudmundsen, under et besøk i Mo i Rana den 6. mai, at regjeringen følger opp med økt bevilgning til Vitensenterprogrammet i Statsbudsjettet fra 2020. Dette vil sikre årlig bevilgning til Vitensenter Nordland.

– Vi har derfor på plass et godt fundament for investeringer og drift av et nytt regionalt vitensenter. I samarbeid med Museumsgården AS har vi i nå startet planlegging for ombygging av arealene i 2. etasje på Fjordsenteret. Vi gleder oss til å etablere et stort samfunnsprosjekt som vil komme hele Nordland til gode, sier Bjørn Audun Risøy og Torbjørn Aag.

-----

Vitensenter Nordland AS

  • Vitensenter Nordland (VN) er et populærvitenskapelig lærings- og opplevelsessenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi.
  • VN er etablert som et non-profitt aksjeselskap med et sterkt regionalt eierskap med 19 eiere. Rana kommune går inn med midler til utvikling, oppbygging og drift. Fylkeskommunen bidrar midler til utvikling og oppbygging. Næringsliv, banker og stiftelser bidrar med støtte til utstyr og installasjoner.
  • Etableres i 2. etasje på tidligere Fjordsenteret i Mo i Rana. Mål om åpning august 2020.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.