Birk Fjellheim (t.v.) og resten av Nordland 1, som tok en sterk 6. plass på stafetten i Hovedlandsrennet. Foto: Egil Fjellheim

Får Kollen-etappe etter sterke prestasjoner i Hovedlandsrennet

Skrevet av Roger Marthinsen
03.03.2019 18:27

To utøvere fra Rana er tatt ut på Nordlands lag til Kong Haralds Ungdomsstafett.

Bastian Brumoen fra Åga IL og Birk Fjellheim, Bossmo & Ytteren IL, er tatt ut for å gå for Nordland under Kong Haralds Ungdomsstafett i Holmenkollen neste søndag.

Dette er en langrennsstafett for 15- og 16-åringer, der skikretsene stiller stafettlag med to jenter og to gutter på laget i klassene 15 år, 16 år og 15-16 år.  

Brumoen skal gå for et av to 15-16-årslag fra Nordland, sammen med Marte Alstad Larsen (Fauske), Marie Risvoll Amundsen (Fauske) og Johan Lien Nordeng (Alsvåg).

Fjellheim skal gå for det andre Nordlands-laget, sammen med Hanna Bjørnli (Halsøy), Tuva Kathrine Pettersen (Melbo) og Vetle Mathiesen Knutsen (Innstranda). 

De to Rana-løperne er tatt ut blant annet på bakgrunn av  flotte prestasjoner under helgens Hovedlandsrenn for 15-16-åringer på Gålå. Der var i alt 31 ungdommer fra Nordland skikrets i aksjon.

Fra Rana deltok:

Maria Krane, jenter 15 år. Ble nr 26 på fristil av 183 startende, og nr. 74 på sprinten.

Bastian Brumoen, gutter 15 år. Ble nummer 136 i fristil av 316 deltagere, og nr. 76 på sprinten.

Birk Fjellheim, gutter 16 år. Nr. 44 på fristil (268 deltagere) og 72 på sprinten. 

Håvard Aartun, gutter 16 år. 169 på fristl og 73 på sprinten.

På stafetten endte førstelaget til Nordland på 6. plass, av totalt 149 lag. Johan Nordeng, Asbjørn Olsen, Sivert Nordeng og Birk Fjellheim gikk på dette laget, som i følge ubekreftede rapporter skal ha tatt den beste plasseringen for et gutte-lag fra Nordland noen gang har oppnådd i Hovedlandsrennet. 

Nordland 2 med Håvard Årthun på laget endte på en 48. plass, mens Nordland 4 med Bastian Brumoen på en av etappene endte på 99. plass.

Maria Krane gikk for Nordland 1, som endte på 31. plass av i alt 96 lag.

Debatt
Rana No oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.